Plezir preporučuje: 3 TV serije

Moguće je da će ova lista preporuka serija nekome izgledati bajato, neki će graknuti da su već to pogledali, neko će nam biti zahvalan što smo ga/je podsetili na istu, dok će drugima ove preporuke biti noviteti i obradovaće se, uslovno rečeno, novim naslovima. U redovima koji slede Plezir magazin preporučuje nekoliko serija za proprat.

Biohackers

Ljudima od nauke je oduvek bilo bitno da čovečanstvo napreduje, da prosperira, a oni će u tom nastojanju pomoći svojim izumima, teorijama, patentima, formulama… Šta se dogodi kada čovek na sebe preuzme ulogu kreacioniste, šta se dešava kada eksperimenti pređu granice etike pogledajte u šest epizoda nemačke serije koja je izašla u  Netflix-ovoj produkciji avgusta 2020. godine.

Russian Doll

Russian Doll ili Matrjoška, predstavlja pravo malo osveženje u pogledu tematike koju obrađuje i način na koji se ta, pomalo zaboravljena, tema eksploatiše. Priča prati harizmatičnu Nađu koja na samom početku radnje svečano obeležava svoj trideset šesti rođendan, nesvesna šta je sve čeka u narednih 8 epizoda. Isprepletana osećanjima brige, ljubavi, optimizma, pesimizma, zadovoljstva, očaja, tuge, konfuzije, može se reći da ovo ostvarenje pokriva baš svaki aspekt ljudskih emocija koje izaziva kod gledaoca koji se upušta u bindžovanje ove serije.  E da, zaboravili smo da napomenemo Dan mrmota stil koji je lajt motiv ovog ostvarenja.

Making a Murderer

Krivični zakon utvrđuje pravila koja imaju za cilj da niko nevin ne bude osuđen, da se počiniocu krivičnog dela izrekne krivična sankcija pod uslovima koje propisuje zakon i to na osnovu zakonito i pravično sprovedenog postupka. Svega toga u ostvarenju Making a Murderer nije bilo. Pristrasnost, lični animozitet, podmetanja, stvaranje atmosfere linča samo su neke od situacija koje ćete imati priliku da vidite u ovom napetom serijalu. Govorimo o dokumentarnoj seriji koja je izazvala kontroverzne komentare u američkoj javnosti i koja čak i danas otvoreno govori o sudbini Stivena Ejvorija, čoveka koji je iskusio stvari koje može da izrežira samo život.

Share