Plezir preporučuje: 3 filma za vaša 4 zida

Imamo tri filma za vaša 4 zida! Imamo tri preporuke ostvarenja za koja možemo reći da su neopravdano zapostavljena i da se o njima ne priča dovoljno, barem ako je suditi po društvenim mrežama. Ostanite sa nama i saznaćete o kojim se to filmovima radi

MINARI

Ne postoji scenario prema kojem je lako napustiti zemlju u kojoj ste se rodili, nimalo nije prijatno osetiti negostoljubivost sredine u kojoj ste se našli i u kojoj želite da ostanete. Ostaviti sve iza sebe i poći u potragu za životom dostojnim čoveka mač je sa dve oštrice. Minari je priča o južnokorejskoj porodici koja se doselila na severnoamerički kontinent kako bi pokušala sve iznova.

Kupili su farmu, koja baš i nije farma jer nema njene osnovne odlike, kupili su kuću koja baš i nije kuća, jer nema pristupne stepenice do ulaznih vrata. Sve što ova porodica ima jeste odlučnost oca da stvori održivu sredinu koja će svojim postankom i razvitkom izdržavati njegovu porodicu. Glavne uloge poverene su Stivenu Junu (Steven Yeun) popularnom Glenu iz sada već potpuno trule sage od zombijima The Walking Dead i Jeri Han (Yeri Han). Ovo ostvarenje je dah svežeg vazduha koji će vam prijati nakon godina terora Marvelovih superheroja (Super-izmišljone vs. Moćni-kosmosnepostojanović)

JUDAS AND THE BLACK MESSIAH

Da li ste spremni da se zarad borbe za ljudska prava odreknete svih onih stvari koje su skopčane sa ranom mladošću? Da li se sećate sebe sa dvadeset i nešto godina, šta mislite da li biste bili sposobni da pokrenete čitavu jednu grupu ljudi na akciju i služite im za primer? Preporučujemo vam da pogledate ozbiljno dobro urađeno ostvarenje Judas and the Black Messiah koje prati život čuvenog predvodnika Black Panther-a Freda Hemptona koji je bio levo orijentisan i radikalno istrajan u činjenici da afroamerikancima izmeni svest i da ih iz podaničkog formata, u koji su ga ukalupljivali godinama, sada prevede u mod „Ja imam ista prava baš kao i svi drugi!“.

Svi znamo kako su završavali aktivisti tih godina, znao je i on, ali nije se plašio da digne glas. Naravno sa druge strane imate i konformiste ili ucenjene koji će za šaku zlatnika prodati svoju braću. Glavne uloge tumače Danijel Kalua (Daniel Kaluuya – Get Out) i Lakit Stenfild (LaKeith Stanfield).

SOUL

I na kraju, da se malo rasteretite, predlažemo vam jedan super crtani film koji nosi naziv Soul. Radnja prati talentovanog, ali ne naročito uspešnog džez pijanistu koji sanja o velikim nastupima sa zvezdama poput Ele Ficdžerald.

On zaista i dobija jednu takvu šansu da zablista, jako je srećan zbog toga, ali mu na put staje ono neizbežno. O čemu se tu radi, kakva će natprirodna iskustva imati ovaj naš junak pogledajte u ovom razdraganom ostvarenju.

Share