Pesma dana

Da li smo vam već rekli da je današnji sastav The Saints prvi neamerički bend koji je počeo da svira pank-rok? Da li smo vam spomenuli njihov hit (I’m) Stranded iz 1976. predstavlja prvi pank singl koji je objavljen van granica SAD-a, čak i pre mnogo poznatijih Pistolsa i grupe the Clash ili sastava the Damned? Da li smo vam naglasili da su oni bili među prvim i najuticajnijim pank sastavima koji su praktikovali pomenuti žanr?


Nravno da jesmo… kako bismo mogli da preskočimo ili svesno ignorišemo jednu tako savršenu grupu, i da pri tom mirno spavamo?! Danas u Pesmi dana sviraju numeru Know Your Product singl sa njihovog drugog po redu albuma Eternally Yours (1978.)

Ima jedna zanimljivost koja je vezana ovu pesmu a tiče se objašnjenja toga kako je nastala. Ed Kjuper, jedan od očeva osnivača benda, objasnio je da ju je napisao na očevoj klasičnoj gitari, zbog čega ona predstavlja unikatan miks pank zvuka i soula, što ovu stvarčinu dodatno čini kultnom a mi sebi ne smemo da dozvolimo da je propustite. Čujmo!

Share