Pesma dana

Ko misli da je lako pronalaziti svakog Božijeg četvrtka numeru koja je vezana za film, kultni ili treš, taj mnogo greši. Nije lako, al’ je zato jako lepo. Mi volimo svoj posao, nama ne pada teško da tragamo za zaboravljenim i podsećamo danas na ono što je nekada bilo „in“.

I ovog saundtrek četvrtka imamo jedan „oldie but goldie“ hit, koji vas možda odvuče u detinjstvo ili tinejdž period. Danas slušamo numeru St Elmo’s Fire (Man In Motion) koju smo čuli prvi put u istoimenom filmu u kome glavne uloge tumače Demi Mur, Rob Lou, Emilio Sestevez i mnogi drugi. Režiju potpisuje Džoel Šumaher, a film je klasičan „coming-of-age story“, jedan od mnogih koji su bili snimani osamdesetih godina imajući u vidu da je ta tematika komercijalno jako dobro prolazila kod američke mladeži.

A sad par reči o izvođaču, njegovo ime je Džon Par, engleski je kantautor koji je više puta nominovan za nagradu Gremi, ali se ona nikad nije našla u njegovim rukama. Pored navedenog hita, koji se 1985. godine „popeo“ na mesto br. 1 američkih top lista, prepoznatljiv je i po numeri Naughty Naughty, takođe N#1 rok singlu iz 1984. godine.

Share