Pesma dana

Nastavljamo da slušamo filmsku muziku i da se podsećamo nekadašnji blockbuster-a, tačnije hit filmova iz osamdesetih. Danas je na redu muzika iz filma Top Gun zanimljivog ostvarenja iz 1986. godine.

Glavne uloge tumače, kao što je manje više većini poznato, Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer i drugi, a nama je ovaj film pao na pamet zbog muzičke podloge koju je radio hit mejker Giorgio Moroder (sećate se, imali smo njegove uradke u Pesmi dana – Giorgio by Moroder; Together in Electric Dreams) za takođe jednu mega zvezdu tog vremena pod imenom Kenny Loggins, koji je, možda to niste znali, participirao i u stvaranju muzike za film A Star is Born, samo onog iz 1976. godine sa Barbrom Srajsend i Kris Kristofersonom.

Većina nas je upoznata sa radnjom ovog holivudskog ostvarenja, i svi bi rekli da se ovde radi o sukobu dobra i zla, kapitalizma i komunizma, svetle i tamne strane sveta koji uz upotrebu nove tehnologije pokušavaju da ostvare svoju agendu. Međutim, Tarantino se ne bi složio sa ovim opisom radnje Top Gun-a pa smo vam pripremili i jedan bonus klip u kome možete saznati kakvi su njegovi stavovi izneti u filmu „Sleep With Me” koji je bio prikazan u sklopu sekcije Un Certain Regard, segmenta Kanskog festivala koji prikazuje netipične, nekomercijalne filmove koji realnost prikazuju „iz drugog ugla“.

Share