Pesma dana

I mi se pitamo kako je moguće da njega imamo po prvi put u Pesmi dana, rubrici koja traje već nekoliko godina i kroz koju ste poslušali na desetine bendova i na stotine, možda i hiljade pesama. Svirao je gitaru, stvarao pesme i pevao u bendu The Velvet Underground, sastavu koji za vreme svog postojanja nije ostvario nikakav komercijalni uspeh, ali se zato danas smatraju za najuticajniji bend u oblasti undergorund i alternativne muzike. Već je svima jasno da je u pitanju legendarni Lou Reed, samo još ostaje nedoumica kojom njegovom pesmom ćemo se „sladiti“.

Da skratimo priču, danas imate tu privilegiju da slušate numeru Walk on the Wild Side, dakle možete da se podsetite te pesme ili pak da čujete nešto po prvi put.

Pesma se našla na albumu Transformer iz 1972. (jedan od producenata na albumu bio je Dejvid Bouvi), a imajući u vidu godinu kada je nastala, njeno emitovanje na radio stanicama bilo je veoma frekventno s obzirom da obrađuje teme koje i danas izazivaju kontroverzu (iako ne postoji nikakav razlog za tako nešto) poput transeksualizma, upotrebe droga, muške prostitucije i felacija. Slušamo klasiku koja kvari omladinu!

Share