Pesma dana

Kakav je ona bila skandal majstor sedamdesetih godina niste ni svesni! Rođena kao Wayne Rogers u državi Džordžija (dakle jug Amerike) kasnije je promenila ime u Jayne County (to joj je bilo stage name), a vi možete samo da zamišljate kako je sredina kojoj je pripadala, to je tzv. Biblijski pojas, gledala na tako jednu avangardnu, ali i grotesknu pojavu. (informišite se malo o tome šta znači biti toliko „različit“ biblijskom pojasu“)

Bend sa kojim je svirala zvao se The Electric Chairs, a ime je izabrano sa namerom jer je sugerisalo ono što je ogromna većina mislila da joj pripada i da zaslužuje. Promenom sredine, tačnije nastupima u Njujorku, konačno je uspela da dopre do publike koja ju je na prečac zavolela. I nju i njen bend.

Šta mislite gde su svirali? Koji klub je bio oduševljen time što će oni tamo nastupati? Pa, razume se, CBGB je bilo to mesto progresa, mesto gde ste mogli da čujete budućnost. Danas slušamo njihovu najpoznatiju stvar koja nosi naziv Fuck Off, a mi se unapred izvinjavamo na rečniku,…ma jebe*nam se za prostote! Samo kvari omladinu!

Share