Pesma dana

Navikli ste da vas na najodvratniji dan u nedelji nasmejemo ili ako ne to barem zabavimo izborom pesama za listu naše Muzičke fontane. Danas nećemo publikovati ni jednu takve vrste već smo odlučili da to bude nešto od Tom Petty-ja, koji je sinoć iznenada preminuo. Ta vest je posebno ražalostila nas iz muzičke redakcije, imajući u vidu da je kosmopolitska populacija izgubila jednog od najboljih među nama.

Muzičku karijeru započinje 1976. godine kada sa bendom „The Heartbreakers“ izdaje jako dobar album „Tom Petty and the Heartbreakers“ potom album „You’re Gonna Get It!“, „Damn the Torpedoes“ i tako redom. Netipičan working class roxk bend sa izrazitom klasnom tematikom i uverenjem da muzika ima i socijalnu, pored zabavne uloge.

Godine 1989. izdaje svoj prvi solo album „Full Moon Fever“ koji je odlično prošao kod kritike. Usledili su „Wildflowers“ (1994.) i „Highway Companion“ (2006.) takođe solo albumi Petty-ja. Ponovićemo, zalagao se za legalizaciju marihuane, ima svoju zvezdu u 6801 Hollywood Bulevaru, glumio je u više filmskih ostvarenja poput „The Postman“ sa Kevinom Kostnerom u glavnoj ulozi i pozajmio glas u kultnoj animiranoj seriji King Of The Hill.

Danas iz pijeteta prema Tom Petty-ju slušamo stvar „Runnin’ Down A Dream“ sa njegovog prvog solo albuma.

Share