Pesma dana

KBO! KBO! KBO! je pank hardkor grupa poreklom iz Kragujevca. Ovaj superbend forsira post pank pravac, zvuk sa distorziranim gitarama i tekstove ispunjene socijalnom tematikom. A članovi grupe, sve je to bivša reakcija…ova ekipa bila je odgovor na postepenu dekadenciju koja se tih godina događala pojedincu, društvu, kulturi. Kada su osnivali svoju skupinu, imali su na umu da postanu bend „koji će da razmrda Kragujevac”…

Današnja stvar „Divan san“ (zanemarite naslov na linku You Tube) je mali doprinos njihovom trudu i biće nam, kao redakciji, veoma drago ako ostavite komentar vezan za ovaj katastrofalno odličan bend.

Ovom pesmom zatvaramo krug „domaće“ muzike, a da su se nadglasani pitali, na ovoj listi ex-Yu ostvarenja našli bi se i Dušan Jakšić sa numerom  „Ja sam simpatičan“ i grupe poput „Pekinška patka“, „Buldožer“, „Šarlo akrobata“ „Obojeni program“ „Laboratorija zvuka“… Ostavićemo vašem istraživačkom duhu da lutajući hodnicima tadašnje scene otkrije jako dobra ostvarenja kojih je zaista mnogo.

Share