Pesma dana

Za sve one koji su neshvaćeni i „čudni“ po mišljenju većine, za sve one koji razmišljaju nekonvencionalno, za sve vas koji ste u manjini i slušate svakodnevno Pesmu dana imamo jednu opasnu stvar! Možda ćete reći, slušajući njih, da smo izdali alternativu i andergraund pokret time što smo ih ubacili u našu priču, ali oni su naš guilty pleasure, doduše samo nekoliko albuma. Rekli smo vam da volimo kalifornijsku pank scenu, pa u pogledu te izjave logično je da imamo simpatije prema pop/pank sastavu Green Day, koji postoji još od 1986. godine. (nekada su se zvali Sweet Children.)

Foto: printscr iz spota

Njihov početak se vezuje za The Alternative Music Foundation ili jednostavno Gilman, kalifornijski klub u kome su prve korake, pored njih napravili Operation Ivy, Rancid i The Offspring. Klub je bio u vlasništvu grada te mu je zbog kapitalističkog shvatanja ekonomije pretilo zatvaranje. Zeleni su donirali neke pare da se taj klub održi jer kako su rekli “… klinci negde moraju da mrze Green Day..” Današnja numera Look Ma, No Brains! singl je koji dolazi sa novog albuma koji se pojavio pre nekih pet, šest dana i logično, odmah je završio na našem nosaču zvuka.

O utiscima nećemo mnogo pisati, samo ćemo napomenuti da se prepoznaje dosta recikliranja sa prethodnih albuma, ali šta je loše u recikliranju? Time se doprinosi da naša planeta bude lepša i zelenija (zelenija…Green Day, kapirate😉).

Ove godine (2024) bend slavi 30 godina od izdavanja svog prvenca koji nosi naziv Dookie.

Share