Pesma dana

Numera koju ćemo vam mi iz rubrike Pesma dana predložiti da se „vrti“ na vašem nosaču zvuka, komotno bi mogla da završi kao soundtrack nekog holivudskog akcionog filma iz osamdesetih, tipa Cobra sa Silvester Staloneom ili Commando sa Švarcenegerom u glavnoj ulozi. Inače, kada smo već spomenuli ostvarenje Cobra, da li ste znali da su kreatori tog filma morali da dodaju barem deset minuta, ako ne i više, nekakvog materijala (kadrova sa muzičkim pokrivanjem) različitih scena i gluposti, sve to „na silu“ kako bi taj film ispunio uslove za dobijanje „Motion picture“ statusa? Inicijalno je bilo 70 i nešto više minuta materijala, a da bi se nazvao filmom morao je da ima barem 85. (inače jako dobar „trešić“).

Da nastavimo mi dalje. Pesma koju danas slušamo kreacija je norveškog sastava Turbonegro, koji je često opisivan kao „deathpunk” bend, zbog njihove mračne i teške muzike sa elementima punk rocka. Takođe, bend je poznat po svojoj „queerpunk” estetici koja uključuje provokativne kostime, šminku i kontroverzne tekstove. Njihov album „Apocalypse Dudes,” koji je objavljen 1998. godine, smatra se kultnim i često se navodi kao vrhunac karijere ovog sastava. Album je dobio velike pohvale kritike, a i nekritičnih masa, za svoju energičnost i provokativne tekstove.

U slučaju da znate za njih, znaćete i za spomenuti album a vi znate da smo mi poznati po tome da čak i poznatim autorima muzike pronalazimo strava stvari za koje malo ko zna. Ovoga puta zadovoljićemo se strašnom pesmom koja nosi naziv John Carpenter Powder Ballad koja se nalazi na albumu RockNRoll Machine iz 2018. godine.

Share