Pesma dana

Kada su počeli da sviraju rekli su svima „Aj’ odjebite*!“… Odjebite* sa vašim sranjima, odjebite* sa zatucanim političkim stavovima, odjebite* vi velike izdavačke kuće, koje samo jurite profit i potpisujete ugovore sa talentovanim bendovima na njihovu štetu. (primer je skupina the Clash, koji su se svojim prvim ugovorom obavezali da će u roku od 5 godina snimiti 9 albuma)

Foto: Wikimedia

NOFX je poznat po svojoj nezavisnoj etici, a bend je osnovao svoju nezavisnu izdavačku kuću, pod imenom Fat Wreck Chords, koja je postala utočište za mnoge druge punk i alternativne bendove. Ova vrsta filozofije, doprinela je odličnoj reputaciji benda i njihovom statusu zaštitnika nezavisne pank-rok scene.

Fat Mike kao idejni tvorac i pokretač ovog sastava je ujedno i kamen temeljac onoga što fanovi ovog sastava zaista obožavaju… Neotesanost, produktivna lenjost, nebriga za mišljenje drugih samo su neki od karakteristika ovog zdepastog genijalca, koji ima jako dobru interakciju sa fanovima benda. Danas se sluša numera the Brews i to sa kultnog albuma „Punk in Drublic” iz 1994. godine, a koji se smatra jednim od uticajnijih klasičnih punk rock albuma. Album nekoliko njihovih prepoznatljivih numera poput, pesme „Linoleum” ili „Don’t Call Me White”. Mi vas ne bismo više zadržavali…

Share