Pesma dana

Znamo da će veliki deo našeg slušateljstva, posebno naše slušalice, dakle naše ženske pratiteljke i mentalno jači pol, danas biti oduševljene odabirom za favorita u rubrici Pesma dana. Huskeri su bili jedan od ključnih bendova američke nezavisne punk-rock scene osamdesetih godina, a njihova muzika je kombinovala sirovu energiju punk-a sa melodičnošću i emotivnošću.

Public Domain: 1986; Warner Bros publicity photo

Često su se isticali brzim tempom, bučnim gitarama, distorzijom i introspektivnim tekstovima. Kao što to obično biva sa skupinom kreativnih ljudi, ego ima ogromnu ulogu u odnosima i donošenju odluka… Razmimoilaženja, sukobi i konflikti bili su veoma česti u ovom sastavu, Bob Mold, Grant Hart i Greg Norton svaki u svom viđenju u kom smeru bi trebao da se kreće Husker Dü, odlučili su da se posle relativno kratkog vremena od osnivanja raziđu i da pokušaju da u drugoj formi, svako za sebe doprinese boljitku muzičke scene.

Hüsker Dü je ostavio neizbrisiv trag u istoriji muzike i punk-rock-a kao i alternativne muzike. Njihova strast prema muzici i autentičnost nastavljaju da inspirišu i nadahnjuju nove generacije muzičara da stvaraju sve veću bazu iskrenih obožavatelja. Slušamo Never Talking to You Again.

Share