Pesma dana

Bilo je premišljanja koju numeru danas objaviti u rubrici Pesma dana, ali nije bilo dvojbe oko toga koji će bend izvesti nešto što bi trebalo da završi u vašem organu čula sluha. Mi ćemo vam predložiti, a vi odlučite hoćete li poslušati predlog za hit dana koji nosi naziv Flat Earth Sociaty u izvedbi losanđeleskog pank-rok sastava Bad Religion.

Bad Religion je osnovan 1980. godine i bili su i ostali poznati po svom društveno kritičkom stavu i politički angažovanom pisanju tekstova, kao i po svojim brzim i melodičnim gitarskim rifovima. Mi se kao podsekcija Plezir magazina, kao rubrika Pesma dana bavimo pametnim stvarima, pametnim ljudima što je, uostalom, slučaj i sa pomenutim magazinom čija urednica nam je dala parče svog medijskog neba da promišljamo i utičemo na javno mnjenje. Greg Graffin, frontmen ove grupe, gitarista Brett Gurewitz i basista Jay Bentley su akademski obrazovani ljudi i imaju doktorate iz različitih naučnih oblasti. Graffin je doktorirao biologiju, Gurewitz istoriju a Bentley doktorirao sociologiju, a Graffin je objavio i nekoliko knjiga iz oblasti iz koje je doktorirao.

Pesma “Flat Earth Society” je  objavljena  na njihovom albumu “The Gray Race” iz 1996. godine i kao što  možete pretpostaviti, bavi se teorijama zavere da je Zemlja zapravo ravna ploča. Inspirisana je stvarnom organizacijom pod nazivom “Flat Earth Society” koja je postojala još od sredine 19. veka, ali je ponovo postala popularna tokom 20. veka. I sad vi zamislite ljude koji u eri interneta imaju taj stav i razmišljaju na isti način kao i oni koji su imali ti nesreću da žive 100-150 godina ranije… Ne znamo da li ste upoznati, ali prema mišljenju ravnozemljaša Australija ne samo da nije kontinent, nego ni ne postoji..

Share