Pesma dana

Danas je novi dan, ispunjavate ga svojim obavezama, dokolicom ili zabavom, a kada govorimo o zabavi govorimo i o rubrici Pesma dana. Grupa The Cure je osnovana 1976. godine u Engleskoj, a osnivač benda je Robert Smith, koji je i danas aktivni član i frontmen benda. Ovaj sastav je poznat po specifičnom stilu koji se često opisuje kao gotički ili post-punk, ali su Cure tokom godina menjali svoj zvuk i eksperimentisali sa različitim žanrovima, uključujući tu pop, elektroniku ali i alternativni rok. Izdali više od 13 studijskih albuma koje su prodali u preko 30 miliona primeraka širom sveta. Poznati su po svojim mračnim i introspektivnim tekstovima koji se često bave temama kao što su usamljenost, depresija, tuga i ljubav.

The Cure je engleski bend osnovan 1976. godine, poznat po gotičkom i post-punk stilu. Objavili su preko 13 studijskih albuma, a najpoznatija numera benda je "Just Like Heaven".

Frontmen grupe Robert Smith je bio angažovan u projektima i van benda, kao što su snimanje muzike za filmove i saradnje sa drugim muzičarima. Takođe, gostovao je na albumima drugih bendova, uključujući Billyja Corgana iz benda The Smashing Pumpkins i Siouxsie Sioux iz benda Siouxsie and the Banshees.

Numera koju danas slušamo je verovatno njihova najpoznatija, najslušanija i komercijalno najeksploatisanija. U pitanju je stvar “Just Like Heaven” koja pesma je bila prva pesma koju je Robert Smith, frontmen benda The Cure, napisao nakon smrti svoje bake. Smith je rekao da je pesma inspirisana snovima u kojima je jedna od protagonistkinja njegova baka koja je preminula kada je on bio mlad.

Share