Pesma dana

Ako mislite da kabare, džez i pank rok nemaju nikakvih dodirnih tačaka, razmislite još jednom. Postojao je jedan sastav koji je baštinio sva tri pravca i stvarao je pesme u kojima je osuđivao kapitalizam, romantizirao korišćenje lakih droga, alkohol, praktikovanje sitnog kriminala i intenzivne kratkotrajne romanse.

Ono što je izdvojilo The World/Inferno Friendship Society, bend koji danas slušamo, je to što su održali obećanje i od samog početka pa do kraja postojanja benda, koji će se poklopiti sa biološkim krajem osnivača i frontmena Džeka Teriklota (Jack Terricloth) ostali su svoji, neiskvareni, emotivni i verovali previše ljudima.

Slušate Plezir FM, zgrabite vašu omiljenu šolju čaja, zaljubite se, proleće uskoro dolazi. Kao i mnogi njegovi budući obožavaoci, Peter Ventantonio, kako je bilo pravo ime frontmena ove grupe, je poticao iz dosadne srednje klase grada Bridžvoter u Nju Džersiju. U srednjoj školi je osnovao sastav Stick and Stones koji su, kao i mnogi drugi hardkor bendovi iz Džersija, pogurali granice pank roka ka poeziji Springstina, ali se i razlikovao jer je pevao mračno kao Glen Danzig. Neposredno pred smrt Džek Teriklot je naravno pozdravio ljude koji su “ulicama Njujorka radosno krali, pili i razbijali” baš onako kao što su i članovi Inferna besneli po klubovima Njujorka, posle rasno motivisanog ubistva Džordža Flojda, jer je bunt protiv nepravde ono što je ceo svoj život Ventantonio propagirao. Slušamo Cats Are Not Lucky Creatures sa albuma Red-Eyed Soul na kome pred ove numere možete čuti još i Brother of the Mayor of Bridgewater, Only Anarchists are Pretty, the Velocity of Love…

Share