Pesma dana

Danas na repertoaru imamo idejnu zamisao jednog matorog prdonje kojeg, mi ovde u redakciji, obožavamo. Matori prdonja je legendarni Steve Jones nekadašnji gitarista benda Sex Pistols koji je za potrebe uživaoca dobrog punk rock zvuka, devedesetih godina došao na zamisao da formira jednu fenomenalnu super-grupu Neurotic Outsiders (ko ne zna šta je to, odmah da se informiše na nekoj od naših prethodnih objava) u kojoj će pored njega svirati najpre Billy Idol i njegov gitarista Steve Stevens, koje će kasnije zameniti Matt Sorum i Duff McKagan iz grupe G’N’R i John Taylor iz grupe Ðurin Ćuran (Duran Duran).

Devedesete nisu bile baš najsrećnije za poštovaoce pank muzike pa se u moru novih bedova u toj epohi može pohvaliti svega nekoliko sastava, za ovu priliku izdvojeni su Green Day, Rancid, Bad Religion (prim.aut) ako govorimo samo o SAD-u.

Zato su Neurotic Outsiders bili dah svežeg vazduha, revival starog u kombinaciji sa novim trendovima u produkciji pank muzike. Da skratimo priĉu, poslušajte današnji predlog za hit dana numeru Angelina sa albuma iz 1996. na kojem ćete biti u prilici da slušate i fantastične Good News, Better Way kao omaž Bouviju, singl koji je najavio album Jerk u kojem ćete prepoznati i stil Pistolsa…

Share