Pejzaži od hrane

pejzazi-od-hrane-2

Da li ste čuli za foodscapes ili pejzaže od hrane?

Britanski fotograf Karl Varner (Carl Warner) već godinama uspešno kreira neverovatne pejzaže napravljene oh hrane. Zahvaljujući dobroj ideji, oštrom oku i kreativnosti uspeo je da uz pomoć nečega sa čime se svakodnevno srećemo napravi prava mala umetnička dela.

Sve je počelo tako što je Karl, koji je godinama radio u reklamnoj industriji, poželeo je da svoju kreativnost podigne na viši nivo. Ideja za pejzaže od hrane, rodila se spontano, prilikom posete pijaci gde je pronašao pečurku neobičnog oblika za koju je pomislio kako izgleda kao nadrealističko drvo iz neke druge dimenzije. Ubrzo nakon toga osmislio je čitavu scenografiju i zahvaljujući finalnoj obradi u postprodukciji uspeo da napravi svoj prvi foodscape ” Mushroom Savanna”.

pejzazi od hrane-kako je pocelo

 

Nakon ove uspešne realizacije ideje su počele da se nižu.

Da bi pejzaži izgledali onako kako ih vidimo u završnom obliku, potrebno je mnogo vremena, truda, dobrog osvetljenja i veštine pri obradi fotografija. U kreiranju učestvuje čitav tim ljudi, a sve kreće od skiciranja osnovne ideje koja se u radu nadograđuje,

Karl poslednjih deset godina pravi ove neobične pejzaže, a pažnju javnosti skrenuo je na sebe kada je ugledni britanski dnevni list objavio reportažu o njegovom radu. Od tada, Karl je često zastupljen u medijima, a iza sebe ima nekoliko uspešnih izložbi i dve objavljene knjige.

pejzazi-od-hrane-4

 

pejzazi-od-hrane-5

pejzazi od hrane

 

pejzazi-od-hrane-3

 

Share