Pastelni art deco raj u art hotelu Paradiso

Art deco u bojama bombona, neon i pop art smućkani zajedno daju jedan šarolik, zabavan koktel stilova koji izgleda vrlo zanimljivo. U to se možete uveriti zahvaljujući fotkama ili lično, ukoliko odlučite da posetite nedavno otvoren art hotel Paradiso, smešten na Ibici.

Red ružičaste, red oranž, red žute uz neizostavnu tirkiznu (čisto da nas podseti da smo na moru) čine paletu boja koja dominira enterijerom ovog umetnošću inspirisanog hotela koji je uz to i veoma i fotogeničan, što je u vremenu Instagrama ogroman plus. Imajući u vidu da se nalazi u centru zbivanja kada su najbolje žurke u pitanju, tim koji je radio na projektu želeo je da zabava i umetnost budu utkani u svaku pločicu i svaki kvadratni metar prostora. Naš subjektivni osećaj je da su u tome i te kako uspeli. FIESTA!

Dizajn enterijera hotela Paradiso potpisuje španski studio Ilmio design.

Zavisno od sprata na kome želite da odsednete, možete birati između pink, žutog ili tirkiz enterijera sobe. Ono što je svim sobama zajedničko jeste prisustvo moderne umetnosti koja je našla svoje mesto na zidu.

Poseta hotelu ujedno može biti i poziv da prošetate njegovim hodnicima i galerijama koje nude zanimljive postavke i pregled  savremene umetnosti u ovoj zemlji. Za selekciju i završnu reč kada su umetničke postavke u pitanju odgovorni su umetnik i kustos Inaki Domingo i fotografkinja i sinematograf Diana Kunst.

foto: Dezeen.com

 

Share