Online baze znanja i najrazličitijih kurseva i programa

Industrija bloga se svakodnevno sreće sa brojnim izazovima tako da je potrebno stalno osvežavati sadržaj kako bi se pažnja čitalaca zadržala. Više nije dovoljno samo pisati dobro i primamljivo, čitaocima morate ponuditi i post koji je lep na oko. Istu teoriju možete primeniti na biznis, marketing ili život uopšte. Želje se menjaju, tempo života se ubrzava i potrebno nam je konstantno usavršavanje. Ključno pitanje je kolike su vaše mogućnosti? Kursevi nove generacije su tu da vam pomognu. Oni su inovativni, kreativni, zanimljivi i šareni, dostupni svima. Možete ih pohađati uživo ili iz udobnosti svoga doma, u online verziji. Ono što je najbolje u vezi sa njima je to što obuhvataju sve životne oblasti, od kućne radinosti i fitnesa preko bloga i blogovanja do ozbiljnog biznisa! Edukacija jednim klikom.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa2

A BEAUTIFULL MESS

Elsi Larson(Elsie Larson) i Ema Čapman(Emma Chapman) su sestre koje stoje iza sajta simpatičnog naziva – A Beautifull Mess. Ovaj lifestyle blog se veoma brzo nametnuo kao svratište zaljubljenika u uradi sam projekte na svim poljima. Moda, kozmetika, kućni dekor i nameštaj, recepti itd.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa

Ema i Elsi danas, pored veoma uspešnog sajta, potpisuju i dve mobilne aplikacije (nažalost dostupne samo za IOS) i dve knjige. Kreativne sestre su pokrenule i dve pretplatničke kutije, Messy Boy i Happy Mail, sa različitim konceptima u osnovi. Prva kupcima svakog meseca isporučuje materijal za scrapbook projekte, uključujući washi traku, šarene kartone, kartice i papire i pečate.

Druga kutija je ispunjena najrazličitijim čestitkama i karticama zahvalnosti za sve prilike. No, i pored svih uspešnih projekata na kojima sestre zajedno sa svojim malim ali odabranim timom rade, danas fokus stavljamo na radionice i kurseve koji se nalaze u njihovoj ponudi. Ponuda je uglavnom usemerena na područije bloga ali se časovi mogu primeniti i u ostale profesionalne ili privatne svrhe.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa6

ABM tim vas podučava kako da zaradite novac blogujući, kako da poboljšate dizajn svog bloga, uči vas osnovama Photoshopa i rukovanju profesionalnim aparatom. Sestre su veliki fanovi foto albuma i scrapbooka tako da se među časovima nalaze i oni posvećeni dizajniranju i pravljenju najkreativnijih albuma sa uspomenama, a tu je i kurs šivenja.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa15

Kursevi se plaćaju, a cene su razumne. Čas Photoshopa  je 75 dolara, a naručivanjem dobijate 25 lekcija, 20 snimaka koji će vas provesti kroz ceo kurs, PDF celog kursa, beležnicu, fotografije koje vas vode korak po korak, paket dodatnih Photoshop elemenata i fajl sa najčešćim pitanjima i nedoumicama u vezi ovog softvera uključujući i odgovore naravno. Kada uzmete u obzir da sve to košta 75 dolara shvatite da je ponuda i više nego zanimljiva i primamljiva.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa13

Časovi se drže uživo, još uvek nema online opcije, ali sam sajt A Beautifull Mess u arhivi ima dosta uradi sam projekata kao i saveta za bolje blogovanje ili samostalan biznis tako da se možete poslužiti besplatnim „lekcijama“ kad god to poželite. Sestre mesečno organizuju i live stream od oko sat vremena tako da im možete postaviti i neko pitanje na socijalnim mrežama i dobiti odgovor odmah! Pratite sajt koji ažurne sestre osvežavaju svakodnevno i to više puta na dan.

TONE IT UP

Ukoliko radite od kuće, vodite blog ili radite posao koji iziskuje više sati za računarom i imate problema sa viškom ili manjkom kilograma, nedostaje vam kretanje i kondicija, jednostavnije rečeno zaglibili ste sa lošim životnim navikama koje vam nameće posao.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa17

Zgodne devojke, Karina i Katrina sa plaže vode bazu posvećenu zdravom životu i vežbanju. Reč je o veoma popularnom sajtu i You Tube kanalu Tone it Up. Pored nutricionističkih programa i serijala vežbi koje možete kupiti na njihovom sajtu tu je i pregršt besplatnih snimaka i recepata koji će vam pomoći da poboljšate životni stil na bolje. Najpopularniji su snimci iz bikini serije koji spremaju vaše telo za letnju sezonu i sate na plaži, kao i serija posvećena programu za mlade koje na dan venčanja žele da zablistaju.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa3

Arhiva broji veliki broj snimaka izdeljenih po kategorijama na osnovu dela tela koji želite da istonirate. Nutricionistički planovi ishrane  u proseku koštaju oko 100 do 150 dolara, a uključuju preko trista recepata i celodnevni program ishrane za pet dana koji će vam pomoći da unesete zdrave novine u svoj život i željeno oblikujete telo. Kupovinom nekog od programa, bilo vežbi bilo ishrane, dobijate člansku karticu koja vam omogućava da redovno primate obaveštenja i specijalne ponude namenjene samo članovima Tone it Up zajednice.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa10

Karina i Katrina su više puta publikovane u vodećim ženskim magazinima posvećenim zdravom životnom stilu i treniranju kao što su Cosmopolitan, Women’s Health i Fitness magazine, a o tome koliko su uspešne svedoči pozamašan broj zadovoljnih korisnika Tone it up programa koji redovno izbacuju fotografije svojih transformacija.

KHAN ACADEMY

Khan academy je odlično osmišljeni koncept koji vam pruža mogućnost da se potpuno besplatno edukujete u oblastima matematike, istorije, umetnosti, tehnologije i drugih nauka.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa14

Ova online akademija okuplja volontere (primetićete da je tim Khan akademije pozamašan) i sve one dobre volje koju su radi da doniraju novac i pomognu širenju znanja. Osnovna ideja akademije je da bez dodatnih adova, pretplaćivanja i raznih drugih načina sticanja profita, osim donacija, ponude ono što je potrebno svakome i svuda u svetu a to je znanje.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa11

Statistika kaže da svaki dolar pomaže da se edukuju tri studenta koja tu edukaciju dobijaju besplatno. Osnovna deviza Khan academje staje u četiri reči – besplatno, za sve, zauvek.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa16

Među glavnim osnivačima i donorima se nalaze Bill Gates i Google, sponsor je Američka banka, a među partnerima se navode i brojni muzeji poput Metropoliten muzeja, kao i NASA. Osim što je moguće pratiti video časove individualnih predmeta i oblasti, možete se spremiti i za prijemne ispite i testove poput čuvenog SAT testa. Iskoristite mogućnost i pridružite se zajednici koja slavi znanje!

HUBSPOT

Portal HubSpot je osnovan 2006. kada su Brajan Haligan(Brian Halligan) i Darmeš Šah(Dharmesh Shah) shvatili da je vreme da se unesu neke novine u biznis kako bi se on prilagodio potpuno drugačijim zahtevima novih potrošača. Cilj HubSpota je osposobljavanje ljudi za vođenje uspešnog biznisa i marketinga.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa9

Na njihovim stranama možete pronađi veliki proj statističkih proračuna koji vam grafički i na slikovit način prikazuju marketing danas. Hub Spot vas uči kako da izbegnete TV reklame, spam mejlove i telefonske pozive brojeva izabranih metodom slučajnog uzorka. Odaberite željeni projekat i korak po korak naučite kako da ga realizujete u praksi. Nije bitno da li želite da poboljšate svoj blog, organizujete seminar, uspešno izreklamirate i prodate proizvod ili izračunate statistiku svog posla, HubSpot vam može pomoći.

Čitav projekat je otpočeo u malenoj kancelariji, a danas ova kompanija ima internacionalna predstavništva, veliki broj korisnika, nebrojeno pregleda na socijalnim mrežama i dosta partnera.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa-9

HubSpot je takođe i blog platforma koja je, za razliku od Bloggera i WordPressa, uglavnom namenjena marketinškim svrhama sa unapređenim tehnikama pretrage i mogućnošću lakšeg dizajniranja bloga. U ponudi su i besplatni templejti za blog. U suštini HubSpot vam nudi dosta mogućnosti i pomaže da preuzmete inicijativu, osnujete sopstveni biznis ili usavršite svoje veštine i aplicirate za neki posao.

COURSERA

Baza online kurseva koja sarađuje sa velikim brojem univerziteta i kompanija širom sveta vam nudi edukaciju potpuno besplatno, a po završetku kursa dobijate validan sertifikat. Zvuči vam isuviše jednostavno? I jeste. Istraživanja Američkog Odseka za Obrazovanje su pokazala da je online učenje mnogo produktivnije od onog uživo, dok je psihoterapeut Benjamin Bloom zaključio da se na taj način gradivo utvrđuje bolje jer je studentima omogućeno da iznova ponavljaju lekcije sve dok ne usavrše svoje znanje.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa4

Kursevi su namenjeni svima, besplatni su i možete ih pohađati kad god poželite i iz koje god oblasti želite budući da je ponuda zaista šarolika. Osim hiljade kurseva čija se baza svakodnevno dopunjava novim, Coursera nudi i mogućnost zaposlenja na različitim radnim pozicijama.

Online-baze-znanja-i-najrazlicitijih-kurseva-i-programa-8

Kompanija svim zaposlenim licima obezbećuje i najsavremeniju tehniku kako bi posao bio što produktivniji i efikasniji. Dovoljno je da vam kažemo da Coursera brine o svojim zaposlenima koji petkom organizuju žurku sa pićem i grickalicama kako bi proslavili uspešnu radnu nedelju. Pronađite kurs koji vas zanima, zakažite termin  i zaradite sertifikat.

Share