Novi gedžeti, aplikacije i igrice

Tek što su se pojavili na tržištu, nove gadžete zamene još noviji, zabavniji i revolucionarniji. Trka na digitalnom polju je nezaustavljiva, a proizvođači  na vodećem mestu se smenjuju brzinom svetlosti. Rimejkovi, nadogradnje, novi gadžeti i fenomenalne saranje, ova godina je donela dosta noviteta a mi izdvajamo nekoliko kao i igre najavljene za narednu godinu

Moleskine + Adobe = Creative Cloud Notebook

Popularni brend kožne i papirne galanterije Moleskine je u saradnji sa kompanijama  Evernote i Livescribe lansirao Evernote Smart beležnicu koja vaš rukopis, pomoću kamere, prevodi u digitalni format koji možete da koristite preko svog računara, tableta ili telefona. Sve fanove Moleskine galanterije obradovaće nova saradnja i nadgradnja pametnoj beležnici. Moleskine i Adobe su kreirali Creative Cloud Notebook. Vaše beleške i crteže sada možete prevesti u Adobe Photoshop format i direktno ih editovati.  Beležnica radi po sličnom principu kao i njena prethodnica. Nacrtate ili zapišete nešto, kamera slika i stvara vektorski fajl odličnog kvaliteta u Photoshop formatu koji dalje možete editovati u ovom progamu.novi-gedzeti

Fit Bit One

Bliže se praznici i to znači više hrane, a manje fizičke aktivnosti i sna. Nemojte koristiti porodična okupljanja i žurke kao izgovor za dodatne kalorije i nezdrav život. Uz novi Fit Bit One iz porodice Fit Bit gadžeta proguraćete kroz praznični period zdravi i odmorni. Uzak gadžet težak svega nekoliko grama ima ugrađenu štipaljku sa kojom ga bez problema možete zakačiti na kaiš ili narukvicu. Fit Bit One meri ritam spavanja i broji pređenu kilometražu i unete kalorije, a aplikacija koja ide uz njega omogućava direktan unos podataka o ishrani. Dostupan je u tri različite boje: crnoj, sivoj i tamno crvenoj.

novi-gedzeti10

Handwritten Fonts

Svi ljubitelji pisane forme koji, nažalost, nemaju vremena da sednu i napišu poruku, spakuju je u koverat i pošalju na željenu adresu ili jednostavno žele da poruka primaocu stigne instant, mogu da odahnu. Aplikacija IFont maker za manje od pet minuta pretvara vaš rukopis u font. Aplikacija je kreirana specijalno za IPad. Napišite digitalnu poruku i pošaljite je preko WhatsAppa, Vibera ili e-maila, a možete je koristiti i za personalizovanje digitalnih čestitki ili bloga. Svi oni koji nisu vlasnici IPada, a imaju pametni telefon nemaju razloga za brigu. Android App Store je potkrepljen sličnim aplikacijama od kojih ima i onih bespatnih kao što je npr. InstaFont Maker koji radi po sličnom principu kao gore pomenuta aplikacija.

novi-gedzeti4

Beads Pill Character

Velike Beads slušalice u svim mogućim bojama su bile neverovatno popularan gadžet od samog trenutka pojavljivanja na tržištu, a njihovu kampanju su ispratile mnoge poznate ličnosti. Beads pilula je samo potpirila pomamu, a sada popularni zvučnik u obliku pilule dolazi sa simpatičnim prenosivim čovečuljkom držačem – Beads Pill Characterom. Možete kontrolisati svoju muzičku listu preko aplikacije na vašem telefonu ili pozvati nekoga zahvaljujući ugrađenom mikrofonu, a čovečuljak dolazi u nekoliko boja i moguće je pomerati mu ruke i noge.

novi-gedzeti6

novi-gedzeti2

Zano

Ako ste kao zaljubljenik u Star Wars franšizu potajno sanjali da imate svoju letelicu, sada je to i moguće. Dronovi, mini letelice za snimanje predstavljaju potpuno novu generaciju uređaja za snimanje. Sada konačno možete napraviti savršen selfie, grupnu fotorgafiju kojoj ne nedostaje član koji mora da slika ostale, ili snimite vožnju biciklom ili motorom. Zano je minijaturna letelica koja pored kamere ima urađen i GPS, mikrofon i zvučnik, a sve dostupne opcije kontorlišete preko aplikacija na pametnom telefonu.

novi-gedzeti7

novi-gedzeti3

MICA

MICA nije simpatičan nadimak već skraćenica od My Intelligent Communications Accessory, pametne narukvice kompanije Intel. Zaboravite na pametne satove sa silikonskim kaiševima, MICA narukvica  spaja osamnaestokaratno zlato i kineske bisere sa ekranom od safirskog stakla osetljivim na dodir. Šaljite poruke, unosite kontakte, proverite obaveštenja sa Facebooka, povežite se sa drugim uređajima preko Bluetootha ili istražite restorane i kafiće u blizini. Narukvica se proizvodi u dva atraktivna dizajna sa suplementima poput dragog kamenja.

novi-gedzeti11

novi-gedzeti12

Polaroid

Iako Polaroid aparati nisu ništa novo, kako ide sezona praznika želimo da vas podsetimo na ove ljupke aparate koji mogu biti savršen poklon. Sada dolaze u svim mogućim formatima i bojama, a posebnu pažnju privlače starinski modeli koje možete pronaći u starim fotografskim radnjama ili internet sajtovima sa polovnim stvarima. Cena polaroida, pogotovo novih, nije visoka ali treba obratiti pažnju na dosutupnost filmova. Film trake za neke stare modele se više ne proizvode ili koštaju koliko i nov Polaroid. Mnoge radnje prodaju i polaroide sa digitalnom kamerom koji štampaju fotografije na lepljivim folijama, takav je npr. Polaroid Z2300 Instant Digital Camera.

novi-gedzeti13 novi-gedzeti14

Final Fantasy VII

Popularni RPG klasik Final Fantasy na proleće 2015. dobija pojačanje kako objavljeno je na bini Sony’s PlayStation Experience prezentacije. U pitanju je specijalno izdanje Final Fantasy VII za Play Station 4. Rimejk neće biti u punoj HD grafici Play Stationa, već u grafici pogodnijoj za PC platformu. Nova, dorađena verzija kultne igre dolazi sa više mogućnosti, opreme za likove i bržim loadovanjem. Uzbuđeni fanovi se nadaju da će i cena novog izdanja, kao i grafika, nalikovati ceni PC igara koje su jeftinije od onih za PS4.

novi-gedzeti9

Assassins Creed Rouge

18. vek, bratstvo Assesina i red Templara, novi lik i nove misije. 11. novembar je doneo nastavak Assassins Creed franšize. Posle Altaira, Ezia i Conora na scenu stupa Shay Patrick Cormac hrabri mladi momak iz bratstva koji je, po rečima Ubisoft ekipe, otvorio najmaračnije poglavlje poznate igre. Rouge donosi nove opasne misije i novu tajnu koja će predodrediti sudbinu kolonijalne Amerike. Igra je za sada dostupna za PS3 i XBox platformu, a prva polovina 2015. doneće novu igru i vlasnicima PC-a. Spremite se za puno akcije, misterije i istorije.

novi-gedzeti5

Share