Neuropatologija Beograda 19/20: Vizuelni dnevnici iz doba apokalipse

U okviru izložbe „Neuropatologija Beograda 19/2020” biće prikazani radovi umetnice Ivane Aranđelović.

Radovi predstavljaju hroniku događaja koji su obeležili društveni i politički život Beograda kroz formate umetničkog dnevnika i intervencije na knjizi.

Tokom izložbe publika će imati priliku da detaljno prelista dnevnike:
„Atlas kliničke neuropatologije godine 2020″
„Colorful book from Belgrade 2019″
„Prelepa cenzura”
„Entropija”.

U intimnoj atmosferi Krova posetioci će imati priliku da se sretnu i razgovaraju sa autorkom, kao i da kupe/naruče printove njenih radova.

  • Društveni centar „KROV“ je novi beogradski prostor posvećen promociji i održavanju dokumentarne umetnosti i kulture, zvučne etnografije, vizuelne antropologije.

Ivana Aranđelović je vizuelna umetnica rođena u Smederevu 1988. godine. Osnovne i master studije iz crtanja završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, nakon kojih je upisala master studije iz istorije umetnosti u Istanbulu. Trenutno živi i stvara u Beogradu. Fokus njenog stvaralaštva je introspektivna narativnost i intimistički pristup izvedbi i izlaganju radova. Rad u formi dnevnika i intervencije u knjizi su njen primarni vizuelni jezik po kome je prepoznatljiva. Izlagala na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i regionu. Nagrađivana je na polju crteža.

Organizator izložbe je Centar za Vizuelnu Antropologiju koji je nezavisna organizacija čiji je rad fokusiran na presek audio-vizuelnih umetnosti i društvenih nauka.

Iz epidemioloških razloga i zbog boljeg ugođaja, izložbi može prisustvovati najviše 10 ljudi po terminu u trajanju od 1 čas. Vrata se otvaraju na svakih sat vremena između 16 i 21 čas u subotu 16. i nedelju 17. avgusta. Mesta se moraju rezervisati unapred preko Fejsbuka/Instagrama ili mejlom na: dckrov@gmail.com. Uz svoje ime i broj posetilaca napišite i termin koji vam odgovara.

Izložba je otvorena samo za članove Društvenog centra KROV. Član možete postati na ulazu.
Ulaz: 1 krov (500 RSD)

Share