NEON generacija u novoj kampanji brenda Me and the machine

Modni dvojac Me and the machine, iza koga stoje dizajneri Vanja Veselić i Berislav Kovačević, objavili su kampanju za novu kolekciju pod nazivom NEONation.

NEON-generacija-u-novoj-kampanji-brenda-Me-and-the-machine2

Nekadašnji finalisti Portanova Fashion Incubatora, nakon uspešnog predstavljanja kolekcije u Beogradu i na svojoj prvoj samostalnoj reviji u centru Zagreba, nastavljaju svoju modnu priču kroz vizuale kampanje.

NEON-generacija-u-novoj-kampanji-brenda-Me-and-the-machine

Neonske nijanse i pleksiglas detalji provlače se kao lajtmotiv kolekcije.

NEON-generacija-u-novoj-kampanji-brenda-Me-and-the-machine3

NEON-generacija-u-novoj-kampanji-brenda-Me-and-the-machine4

NEON-generacija-u-novoj-kampanji-brenda-Me-and-the-machine9

Kolekciju odlikuju unisex, odvažni, ali nosivi komadi koji funkcionišu od jutra do mraka, kao i za ovaj modni dvojac, već prepoznatljivi minimalistički potpis. Raznolike komade, od kombinezona, crop topova pa sve do teških kaputa, povezuju neon nijanse kao lajtmotiv kolekcije, a pleksiglas detalji su ovaj put dobili sasvim novu ulogu – onu etikete ili pak celog krojnog dela.

NEON-generacija-u-novoj-kampanji-brenda-Me-and-the-machine5

NEON-generacija-u-novoj-kampanji-brenda-Me-and-the-machine10

NEONation je zapravo generacija svih nas – koji smo odrasli u urbanom okruženju u kojem naša čula bombardiraju reklame, zvuk i (umjetna) rasvjeta. Inspirirala nas je tehnologija koja je u nestajanju, a to su neonski svjetlosni objekti i fluorescentna rasvjeta – tehnologija koju zamjenjuje novija i elementi koji se trenutno nalaze najčešće u galerijskim prostorima kao alat umjetničkog izražavanja. Te elemente vratili smo u suvremeno urbano okruženje i pritom su dobili sasvim novi oblik i kontekst – modnog objekta – istovremeno prenoseći poruku i osvježavajući memoriju grada u kojem su donedavno neonske reklame bile neizbježne.“ – poručuju dizajneri.

NEON-generacija-u-novoj-kampanji-brenda-Me-and-the-machine6

Snažan koncept i kolekciju predstavili su revijom upravo tamo gde su pronašli inspiraciju – na gradskim ulicama, mestu susreta reklama, svetla i energije. Atmosferu dočarali su i kroz vizuale nove kampanje, za snimanje kojih su koristili projekcije umjetnika Dan Flavina i Doug Wheelera, te UV make-up i UV lampe.

NEON-generacija-u-novoj-kampanji-brenda-Me-and-the-machine14

Veselimo se svakoj suradnji s ekipom s kojom radimo već niz godina, a to su fotograf Zvonimir Ferina i vizažistica Kasandra Draganić. Možemo reći da smo pronašli zajednički jezik i da nas uvijek u potpunosti shvate što želimo poručiti kolekcijom. Već nas čitaju k’o knjigu i uvijek odrade vrhunski posao.“ – objašnjavaju Vanja i Berislav. U ulozi modela našle su se Lucija Beden i Iva Gjopar, a za frizure je zaslužan salon Hairvetica.

NEON-generacija-u-novoj-kampanji-brenda-Me-and-the-machine11

NEON-generacija-u-novoj-kampanji-brenda-Me-and-the-machine12

NEON-generacija-u-novoj-kampanji-brenda-Me-and-the-machine13

Fotografije: Zvonimir Ferina
Make-up: Kasandra Draganić
Kosa: Lidija Štokić / salon Hairvetica
Modeli: Lucija Beden (Talia Models) i Iva Gjopar (Relatum Models)

Share