Nedelja sa Itanom Houkom, Džemom Arterton i Izabelom Roselini

Besplatno na Online bioskopu MOJ OFF dobitnik Zlatnog medveda „Na telu i duši” i film proslavljenog reditelja Akija Kaurismakija „Druga strana nade”

Ko je čuvenoj engleskoj književnici Virdžiniji Vulf poslužio kao inspiracija i model da napiše jednu od svojih najinteresantnijih knjiga „Orlando” (1928.) i kako je izgledao buran period njenog života o kom svedoče ostavljena pisma, otkriva biografska drama „Vita i Virdžinija” (Vita & Virginia) sa Džemom Arterton i Elizabetom Debicki u glavnim ulogama.

Film „Vita i Virdžinija” premijerno će biti prikazan u subotu, 2. maja na mojoff.net kao jedan od osam novih filmova koji će obogatiti repertor Online bioskopa MOJ OFF.

Zasovana na stvarnim pismima koja su razmenjena između dve nadarene spisateljiceVite Sakvil-Vest i Virdžinije Vulf,radnja filma smeštena je u Londonu početkom dvadesetih godina prošlog veka, u trenucima dok engleska spisateljica još uvek nije postala poznata široj čitalačkoj publici. Jedna od glavnih uloga poverena je i poznatoj glumici Izabeli Roselini, kao majci Vite Sakvil-Vest.

Online bioskop MOJ OFF predstaviće od subote i komediju sa proslavljenim glumcem Itanom Houkom ‚‚Džulijet’’ (Juliet, Naked), ostvarenje snimljeno na osnovu istoimenog romana Nika Hornbija. Dankan je opsednut nekadašnjom rok zvezdom Takerom Krouom. Njegova opsednutost je tolika da je Taker važniji od svih, pa i od njegove dugogodišnje devojke Eni. Njihova shvatanja veze su potpuno različita jer, za razliku od Dankana, Eni želi decu i pravu porodicu.

Film koji je na Kanskom filmskom festivalu osvojio „Gran pri” nagradu, kao i FIPRESCI nagradu žirija „120 otkucaja u minuti“ (Beats Per Minute), reditelja Robina Kampilja, takođe će se naći na PVOD platformi Online bioksopa od subote, 2. maja. Zasnovana na ličnim iskustvima scenariste i režisera sa grupom aktivista ACT UP (AIDS Coalition To Unleash Power) u Parizu devedesetih godina ovaj strastven i prkosan francuski film o ljubavi, životu i prijateljstvu posvećen je HIV pozitivnim ljudima i njihovim prijateljima koji su vodili mirne proteste protiv farmaceutske industrije i političara.

Besplatni filmovi u ovoj nedelji su mađarski dobitnik Zlatnog medveda na Berlinskom filmskom festivalu 2017. „Na telu i duši” (On Body and Soul), film koji je nominovan za nagradu Oskar za najbolji strani film, kao i komedija „Druga strana nade” (The Other Side of Hope) proslavljenog finskog reditelja Akija Kaurismakija o izbeglici iz Sirije koja stiže u Helsinki s namerom da dobije politički azil. 

Share