Nastavljeno snimanje filma Nebeska tema o Vladi Divljanu

Producentska kuća Starhill započela je drugu fazu snimanja filma “Nebeska tema” o životu i radu Vlade Divljana. Prvi deo je snimljen u maju, a u julu, ovih dana, ekipa snima veliki deo filma u Beogradu. U prelepom Legatu Čolaković u Beogradu tokom prošle noći brojna filmska ekipa požrtvovano je radila na jednoj od najvažnijih scena u filmu – izvođenju pesme “Nebeska tema” pred publikom od strane Aleksandra Šandorova i Dušana Strajnića.

Nastavlja-se-snimanje-filma-Nebeska-tema-o-Vladi-Divljanu
Vrlo sam zadovoljan s onim što smo do sada snimili jer to, uz velike napore cele umetničke ekipe, počinje da liči na film koji je dostojan Vlade Divljana. Večeras nas čeka scena koja je meni posebno važna, snimaćemo ‘Nebesku temu’, naslovnu pesmu filma, ovog puta u jednoj potpuno novoj verziji koju će izvesti Aleksandar Šandorov i Dušan Strajnić (Stray Dogg). To je jedna kombinacija za koju ja mislim da će biti izvanredna. Nadam se da će ta verzija pesme potvrditi ono što mi sve vreme pokušavamo da pokažemo kroz film, a to je da su pesme Vlade Divljana toliko dobre, da su prosto pravo blago za ljude koji pokušaju da ih obrade, sa jedne strane, dok sa druge strane potrebno je da to rade vrhunski majstori. Mi smo do sada snimili jednu izvanrednu verziju pesme “Samo jednu ljubav imam” koju peva Darko Rundek sa Ljetno kino bandom, i mislim da će i ova verzija ‘Nebeske teme’ biti nešto po čemu će se pamtiti ovaj film”, rekao je sinoć reditelj i scenarista filma “Nebeska tema” Mladen Matičević pred početak snimanja u Legatu Čolaković.

Popularni mladi kantautor Dušan Strajnić, frontmen benda Stray Dogg, sinoć je bio pun utisaka: “Meni je ovo snimanje stvarno baš veliko iskustvo s obzirom da sam radio sa Aleksandrom Šandorovim koji je profesor na Akademiji, a ja nemam formalno muzičko obrazovanje, tako da mi je bila velika čast da s njim radim na novoj verziji pesme Vlade Divljana. Samo boravak s njim na Akademiji dok smo vežbali je bio za mene specijalan događaj. Osećam se sjajno što učestvujem u ovom filmu i drago mi je što je baš ovo prva pesma koju sam otpevao na srpskom jeziku, a koja će biti javno objavljena”.

Nastavlja-se-snimanje-filma-Nebeska-tema-o-Vladi-Divljanu2

Do sad je je sve bilo fenomenalno kada je ovaj film u pitanju, a predstoji nam duga noć. Prelep je prostor i sa ovim svećama izgleda potpuno savršeno. Nadam se da smo Dušan i ja odradili dobar posao juče u muzičkom studiju”, izjavio je Aleksandar Šandorov, pred sinoćno snimanje.

Nastavlja-se-snimanje-filma-Nebeska-tema-o-Vladi-Divljanu3

Tokom narednih meseci film će se snimati u Zagrebu, Beogradu, Beču, na Braču…, a premijera “Nebeske teme” planirana je za početak naredne godine.

U filmu će, pored Aleksandra Šandorova i Dušana Strajnića, učestvovati i Zdenko Kolar, Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Emil Tedeschi, Ivana Šoljan, Dejan Vučetić Vuča, Boris Mladenović, Dušan Kojić Koja i drugi. “Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića zamišljen je kao filmska posveta nedavno preminulom velikanu domaće rok i pop muzike Vladi Divljanu. Kao hibrid dokumentarnog i igranog filma, “Nebeska tema” po formi i narativnoj strukturi biće sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

foto: Nemanja Đorđević

Share