Muzička fontana

Utorkom, najodvratnijim danom u nedelji, navikli smo vas da u okviru Muzičke fontane, podsekcije Pesme dana i njene suprotnosti,  slušate najveće „bisere“ domaće diskografije. S tim u vezi, ne možemo sebi da objasnimo zašto smo čekali ovoliko dugo kako bi sa vama podelili ovaj crni biser PGP-a.

U pitanju je pesma „Prepad“ sa ploče „Žur“ verovatno najgore su istoriji pomenute kuće, a ako ne želite da budemo toliko grozni prema Bobiju reći ćemo da je ploča neka vrsta bizarnog klasika. Šta vidimo iz samog naziva pesme ali i teksta koji se krije iza. Vidimo da je Boban smislio liriku koja, ako se dublje zađe u smisao, predstavlja klasično „Vajnštajnovanje“ i uznemiravanje.

Ukoliko ne želite da stvar posmatrate sa tog aspekta, naslov pesme  „Prepad“ je prigodan iz još jednog ugla. Naime, ova stvar prepada ukus i estetiku, blokira receptore i ostavlja vas paralisane u agoniji. Ipak, ima i svojih pozitivnih strana, poseduje „hipstersku“ vrednost, moguće je da će steći i „vintage“ titulu ali jedno je sigurno, za vreme ove pesme igraće cela Slavija!

Share