Montažna kancelarija s pogledom na prirodu

Još jedna od promena koju je donela pandemija ogleda se u načinu rada. Veliki broj ljudi je i nakon karantina odlučio da nastavi sa radom “na daljinu” pa se tako stvorila potreba za reorganizacijom radnog/životnog prostora. Uz sve veću potrebu da betonske kocke zamenimo radom/životom u prirodnom, zelenom okruženju otvorila se čitava jedna niša u savremenoj arhitekturi i dizajnu.

Potražnja za radnim prostorom koji je mobilan, odvojen od kućnog okruženja i koji možemo smestiti van urbanih celina i s pogledom na more, šumu ili planine, porasla je poslednjih meseci što je navelo brojne arhitektonske studije da dizajniraju mesta koja se koriste isključivo za rad na daljinu. Jedno od kreativnih rešenja nudi nam kalifornijski studio Denizen.

Predstavljen pre nekoliko nedelja na Instagram profilu pomenutog studia, The Archetipe je montažna kancelarija čija je struktura stvorena korišćenjem 3D štampe integrisane sa strukturnim elementima i nameštajem od drveta i velikim prozorima. Konstrukcija izgleda kao mala kabina čiji je unutrašnji prostor podeljen na dva dela: na jednoj strani je prostor za opuštanje sa sofom, a na suprotnoj veliki radni sto okrenut ka jednom od prozora. Na zidu nasuprot ulaza nalazi se ogromna tabla.

Ideja arhitekata Denizena bila je da stvore mesto dovoljno veliko da se u njemu udobno provede čitav radni dan, ali u isto vreme dovoljno malo za prevoz i postavljanje bilo gde. Kako se vama dopada ideja ovakvog radnog prostora?

 

Share