Moć mistike na primeru Šarlot Gensbur

Što se pre pomirite sa tim da savršenost ne postoji, to ćete biti zadovoljniji i samouvereniji. Ako su vam merila za lepotu fotografije modela, nikada nećete biti zadovoljni sobom, jer su one najčešće nerealna predstava. Samo zamislite da jednog dana zaboravite na sve aktuelne trendove, da nestane internet, televizija, modni časopisi. Nemate predstavu o tome šta nose devojke sa ulica Milana ili Pariza, a kamoli šta su to novo predstavili dizajneri. Kako biste se tada obukli? Kakvu biste frizuru ili šminku imali? Izbor u tom trenutku bio bi zaista samo vaš, ličan, poseban. Prva asocijacija za takav izgled je Šarlot Gensbur, francuska glumica, pevačica i model po potrebi.

Moc-mistike-na-primeru-Sarlot-Gensbur

Šarlot svojom pojavom pokazuje da su nesavršenosti deo ljudske prirode i kao takve potpuno zanemarljive pored energije kojom zračimo iznutra. Najbitnije je ostvariti neposrednost. Ona nema problem sa tim da joj se vidi nekoliko bora ili podočnjaci i gotovo nikad i nije našminkana. Frizure koje podrazumevaju izgled „svaka dlaka na svom mestu“ takođe, ne preferira. Neki je smatraju jednom od najlepših žena, dok drugi osporavaju ovu tvrdnju − i ona nema nikakav problem sa tim. Ne možemo se uvek ni svima dopasti i to mora biti jasno, nikako obeshrabrujuće.

Moc-mistike-na-primeru-Sarlot-Gensbur5

Muški krojevi, košulje klasičnog kroja, farmerice i suknje na preklop modni su izbor eksentrične glumice. Nisu joj naročito bitni brendovi, ali ipak, njen stil najbolje izražava modna kuća Balenciaga, za koju često radi editorijale. Obožavana je i među fotografima, jer je sa njom lako od svake fotografije napraviti umetničko ostvarenje. A ono što prvo primetimo kada gledamo fotografije Šarlot Gensbur jeste njeno držanje i šarm. Nju nikada nećete videti sa previše šminke ili u napadnoj garderobi. Sama po sebi je autentična i čak i sa najviše odeće na sebi uspeva da bude privlačna na neki svojstven način. Možda je upravo zbog toga postala muza kontroverznog reditelja Larsa fon Trira. Pitanje je da li bi bilo koja glumica uspela da poput nje iznese lik neukrotive i erotične žene koja se bori protiv lažnog moralisanja u filmu Nimfomanka.

Moc-mistike-na-primeru-Sarlot-Gensbur4

Devojke, dobro zapamtite ove reči: sigurnost, spontanost, zagonetnost, ležernost i najvažnija mistika. Šarlot je postiže svojim uvek zamišljenim pogledom. U svakodnevnim životnim situacijama, dok čekate autobus, pijete kafu, razgovarate, fotografišete se, uvek imajte na umu da su oči vaš najjači adut. Pogled i stav, pa je ono što imate na sebi je gotovo zanemarljivo.

Share