Marina Mićanović ponovo na Njujorškoj nedelji mode

Marina Mićanović ponovo je potpisala ugovor za učešće na njujorškoj nedelji mode i sada već uveliko sprema kolekciju za svoju septembarsku reviju. Marina je u februaru ove godine u Njujorku izlagala sa još dvojicom kolega, Zvonkom Markovićem i Batom Spasojevićem, nakon čega je dobila poziv za novo učešće na Nedelji mode u „Velikoj jabuci“. Kolekciju proleće-leto 2017, predstaviće u okviru AMCONYC platforme koja će biti na oficijalnom kalendaru Njujorške nedelje mode.

Marina-Micanovic-ponovo-na-Njujorskoj-nedelji-mode

– Oduševljena sam kako se stvari odvijaju! Nisam htela da objavljujem ništa u javnosti dok sve definitivno ne bude dogovoreno i ugovor potpisan. Sada je sve to već urađeno, a kolekciju privodim kraju. Čini mi se da ovoga puta imam još veću tremu jer ću nastupati potpuno samostalno, bez društva mojih kolega iz Srbije. Inače, revija će biti 13. septembra i iskreno se nadam da datum neće biti baksuzan nego srećan, jer smatram da je Njujork moja odskočna daska i da tamo mogu dobiti podršku koja je potrebna dizajnerima kako bi na pravi način mogli da se bave kreativnim radom. Njujork je ostvarenje sna svakog modnog dizajnera – objašnjava modna dizajnerka.

Marinin modni pečat koji ostavlja na svojim kreacijama još od prve kolekcije i ovde je prisutan. Modele odlikuju avangardni krojevi, mnogo ručnog rada, a geometrijom i asimetrijom postiže se unikatnost modela. Isprepletanim trakama, kolekcija dobija na punoći i inovaciji. Lepršavi materijali u kombinaciji sa kožnim detaljima, a sve u intenzivnim bojama, prilagođeni su novom vremenu i trendovima.

– Ova kolekcija je moj vid komunikacije sa ženama koje su otvorene da nose nešto drugačije i unikatno. To su dame koje vole da eksepimentišu i ne prihvataju uobičajene granice. Modno osvešćene i prvenstveno svesne sebe, ne povinuju se nužno pravilima i normama – zaključuje Marina.

Inspiracija kolekcije postavljena je u 70-te godine što je oslikano kroz slobodu pokreta i simboliku boja. Isticanje ležernosti i žensvenosti pojačava utisak celokupne priče.

Moje 3 strasti:

Marina Mićanović ima 3 velike strasti i preokupacije u životu: modno stvaralaštvo, tango i profesionalni makeup.
– Tango je moja najbolja antistres terapija, beg od stvarnosti i način da napunim baterije. Moda je ono što me ispunjava i pokreće ali iskreno, zahteva i mnogo odricanja, ulaganja, često i nerviranja. Makeup, od kojeg je sve počelo, takođe daje mnogo mogućnosti za ispoljavanje kreativne energije. Povezanost mode i makeup-a je velika, i često je inspiracija jedno drugom. Jedno drugo nadopunjuje i daje mi puno prostora da razvijam ova dva najkreativnija posla, posebno edukacijama, što čini jednu divnu celinu.

Share