Manolo: kralj cipela u bioskopima

Biografski film „Manolo: kralj cipela” je priča o čoveku koga su posvećenost i strast za poslom doveli da liderske uloge u razvoju svetske modne scene.

„Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards”, (Manolo: Dečak koji je prvio cipele za guštere) premijerno je prikazan 15. septembra u Njujorku i daje uvid u život i karijeru španskog dizajnera koji je kao dete „karijeru” zaista započeo praveći cipele za guštere, od omota „kedberi” čokoladica. Film prati Manolov uspon od dečaka sa Kanarskih ostrva do svetske ikone luksuzne obuće i aksesoara koji je pomerio granice dizajna obuće i kojeg zvezde, čiji su intervjui deo filma, poput Madone, Rijane, Naomi Kembel i urednice Voga Ane Vintur smatraju najboljim proizvodjačem cipela 20. i 21. veka.

Modni novinar, reditelj filma Majkl Roberts u dokumentarcu istražuje šire teme kao što su priroda izdržljivosti, moć kreativnosti i važnost samopouzdanja.

Blanik je poznat po rečenici „najveću radost u životu pričinjava mi da provodim vreme u fabrici”, ali i njenom nastavku “tužno je reći tako nešto, ali to je jedino što volim.”

Manolo Blanik je rođen 1942. na Kanarskim ostrvima. Otac mu je bio Čeh, a uz majku Španjolku naučio je kako da izradi savršene espadrile. Dugo je živeo u Londonu i na jugozapadu Engleske gde poseduje dve kuće u kojima čuva između 25.000 i 30.000 pari prototipa Manolica.

Svečana premijera filma će biti održana u četvrtak u bioskopu Cineplexx BIG Beograd.

U nastavku pogledajte trejler za film Manolo: kralj cipela

Share