Ljuma Penov dobila priznanje za humanitarni rad

Naša mlada glumica Ljuma Penov je osim po zapaženim ulogama u filmovima  i pozorištu, poznata i po svom humanitarnom radu.  Tako je na svečanosti povodom promocije ljudskih prava osoba sa intelektualnim teškoćama na život i rad u zajednici koju je organizovala Skupština Beograda, u saradnji sa Kreativno-edukativnim centrom KEC, Ljuma dobila priznanje za humanitarni rad.

Ljuma-Penov-dobila-priznanje-za-humanitarni-rad

“Zahvalna sam na ovom priznanju. Veoma mi je drago da mogu da pomognem ovim divnim ljudima i svaki njihov osmeh i ljubav koju bespogovorno pružaju je najlepše priznanje za mene. Njihov potencijal je izuzetno veliki u svakom slučaju, svako od njih može puno da doprinese našem društvu i svojoj okolini i mislim da je dobro da im se pruža mogućnost da rade, jer svako od njih itekako ima potencijala, znanja i vrednosti koje može i treba da razvija, i za to se uvek treba boriti”, kazala je ona.

Cilj ovog skupa je bio da se javnost upozna sa rezultatima Programa radnog angažovanja i zapošljavanja, kako bi se program proširio iz Beograda u druge gradove Srbije, te na taj način doprineo procesu socijalne inkluzije i poboljšanju kvaliteta života osoba sa intelektualnim teškoćama.

Share