Lidija Andonov & Andy Pavlov predstavljaju novi singl i spot Kuda idu svi

Nakon fantastičnog albuma ,,Mlad i Radostan” koji predstavlja omaž muzici i autorima koji su stvarali u Jugoslaviji 80ih godina XX veka, Lidija Andonov & Andy Pavlov, objavljuju novi singl ,,Kuda idu svi”, koji je dostupan na svim digitalnim platformama od 9. juna 2023. godine.

Foto: Laslo Antal

Spot za pesmu uradio je vizuelni umetnik, dizajner i muzičar Laslo Antal iz Berlina.

Snimanje spota je realizovano na više različitih lokacija u Hagu i Amsterdamu kao i tokom vožnje ka Berlinu, čime je ceo spot dobio obrise “road movie” estetike.

,,Kuda idu svi” promišlja osnovno egzistencijalno pitanje odnosa dobra i zla u ovom presudno osetljivom društvenom i civilizacijskom momentu.

Ova autorska pesma ujedno je i odjavna špica uspešne serije ,,Nemirni”, reditelja Darka Nikolića u produkciji No Connection, koja je nedavno počela sa emitovanjem. Originalnu muziku za ovu seriju potpisuje kompozitor Andrija Pavlović (a.k.a. Andy Pavlov), a u istoimenoj seriji nalaze se i numere sa albuma ,,Mlad i Radostan”.

Lidija Andonov, pevačica i glumica, snimila je sa muzičko-vizuelnom grupom Sixth June sedam albuma i imala zapažene koncerte širom sveta na festivalima i u značajnim klubovima poput Berghain u Berlinu. Osnovala je prvo udruženje dramaterapije u Srbiji. 

Andrija Pavlović je pijanista i kompozitor, član muzičkog sastava LP Duo sa kojim je objavio osam albuma i nastupao u koncertnim dvoranama širom sveta (Carnegie Hall  New York, Kennedy Centar Washington, Royal Danish Theater & Opera Copenhagen). Objavljuje i pod pseudonimom Andy Pavlov.

Share