Libido iz bočice, buđenje seksualne energije

Vreme je da pričamo o seksualnoj energiji. O njoj se vrlo malo govori – a bez nje naš život nije kompletan i nije kvalitetan. Sve možemo da potisnemo – i emocije i potrebu za duhovnošću, pa i svoju seksualnost, ali rezultat potiskivanja nikad nije dobar. Što pritisnete na jednom kraju, pukne na drugom.

Stoga, hajde da počnemo da budimo tu našu divnu energiju!

floriterapija-2

Često ljudi o seksu razmišljaju kao o čisto fizičkoj manifestaciji – razdvojenoj od emocija i duhovnog sveta. No, čovek je kompleksno biće – nema samo fizičku manifestaciju – on ima i emocionalni i mentalni deo. Naša seksualnost je jedan od najvećih darova koje nam život daje. Ona je izvor radosti i zadovoljstva, pomaže nam da ostvarimo  intimnost u odnosima. Ova energija je i moćna za našu duhovnu transformaciju i samootkrivanje. Ako je pravilno prihvatimo – ona nam pomaže da rastemo u emocionalnom i duhovnom svetu. No, ako je blokirana ona nas čini ranjivim, pretvarajući radost u jednu od frustrirajućih oblasti života. Kada dođe do rascepa između fizičkog, emocionalnog i mentalog dela, dolazi do konfuzije i naša seksualnost umesto radosti postaje izvor bola.

U deblokadi nam pomažu cvetne esencije – one pomažu da dovedemo novu energiju u naše živote, sredstvo su za zarastanje starih rana i vraćanje seksa i seksualnosti u naš život. Cvetne esencije deluju na emocionalne, mentalne i duhovne uzroke blokade energije razrešavajući i dovodeći u ravnotežu sva energetska  polja u čoveku, a kada energija slobodno protiče, tada je i seksualna energija oslobođena i donosi nam radost.

floriterapija

Bahove, Kalifornijske i Balkanske cvetne esencije na zajedničkom zadatku

Edvard Bah, kada je opisivao cvetne esencije,  nije se bavio direktno seksualnošću. Da li je razlog tome što je  tada  seksualnost bila tabu, ili taj što je dr Bah smatrao, da često, rešavajući neke druge disbalanse, mi kao krajnji rezultat dobijamo  i zdravu seksualnost na svim nivoima? Rešavanjem srodnih problema – intimnosti, samopouzdanja, duhovnog rasta, mi rešavamo i te dubinske probleme u vezi sa seksualnošću.

S druge strane, Kalifornijske i Balkanske esencije, nastale iz potrebe da se tretiraju i problemi savremenog života, života u velikim gradovima, problemi koje nosi moderni stil života, pritisak koje društvo vrši na pojedinca, sve veći broj psihosomatskih bolesti, disbalansi u protoku energije, bave se direktno ovim pitanjima pa tako nude i konkretne cvetne esencije za balansiranje seksualne energije. Tako, kombinovanjem moćnih Bahovih kapi sa savremenim Kalifornijskim i Balkanskim (koje se koriste na području Srbije), dobijamo sjajne rezultate u isceljenju energetskih polja i vraćanju  u energije u balans.

Šta dovodi do blokade seksualne energije

Rascep između fizičkog tela, duhovnog  i emocionalnog života ima mnogo ispoljavanja. Nedostatak intimnosti ili topline u seksualnim odnosima čini nas frustriranim i nesrećnim. Cvetne esencije bude ono najbolje iz te oblasti u nama, umekšavaju žensku i jačaju mušku stranu. Nekad je potrebno da muškarci istraže svoju žensku stranu i da je prihvate. Kod nekih klijenata postoji istorija fizičkog ili seksualnog zlostavljanja – i to je dovelo do nepoverenja u intimnost, osećajnost, otuđenosti  fizičkog od duhovnog dela, neprisutnosti tokom seksualnog odnosa. Uzroke možemo naći i u nesigurnosti, stidljivosti, strahu od odbijanja, vezivanja, u usađenom mišljenju da je sve u vezi sa seksom prljavo i nemoralno. Uzroka ima mnogo i zato je razgovor sa floriterapeutom izuzetno važan – biti iskren i otvoren – imati poverenja u svog praktičara cvetnih esencija, imati veru da će on napraviti najbolju kombinaciju baš za vas i deblokirati tačke u fizičkom, emocionalnom i duhovnom polju i time vratiti klijenta u optimalno stanje. Takođe, na taj se način vraća i divna seksualna energija u balans, a time otklanjaju i frustracije koje nastaju kada je ona zakočena.

Treba osloboditi svoju seksualnu energiju, dovesti je u balans i živeti u skladu sa svojom seksualnošću. Floriterapija ima rešenje za ove disbalanse. Navešćemo neke od cvetnih esencija koje, u kombinaciji sa drugim esencijama, mogu da nas vrate u ravnotežu i zacele rascep. Ove esencije pomažu da se uravnoteže telo i emocije.

Alpine Lily

Easter Lily – za osobe koje imaju konflikte u vezi sa seksulnim vrednostima. Bludnica ili devica?  Pročišćava prohodnost  seksualnih organa u situacijama kada je otežano začeće.

Basil –  za osobe koje ne uspevaju da povežu svoje seksualne impulse sa duhovnošću. One se ili povlače u aksetizam, ili s druge strane slede svoje nagone i ekstremno izražavaju svoju seksualnost.

Alpine Lily – za žene koje odbacuju svoju seksualnost i svoje seksualne instinkte.
Manzanita – averzija prema sopstvenom telu.

Calla Lily – cvetna esencija za sve one koji imaju problem sa seksualnim identitetom.

Pomegranate – preporučuje se ženama koje žele da se realizuju na poslu, ali i koje imaju duboku potrebu da se ostvare i kao supruge i kao majke. Preporučuje se i za seksualne probleme izazvane stresom, a rešava i psihogeni sterilitet.

Bleeding Heart – cvetna esencija za osobe koje manipulišu radi dobijanja ljubavi. Oni često mešaju ljubav i naklonost. Pomaže i kod čežnje za dalekom, izgubljenom ljubavlju.

Sticky Monkey Flower – cvetna esencija koja pomaže integraciju emocija i seksualnosti. Pomaže da se  ukloni seksualna disfunkcionalnost. Korisna za strah od seksualnosti.

Hibiscus – cvetna esencija koja stimuliše uživanje u seksualnom dodiru i razmeni seksualne energije. Povećava strast među partnerima i oslobađa  seksulanu želju potisnutu zbog umora, nervoze, napetosti.

Lady’s Slipper  – cvetna esencija otklanja nervozu, stres i umor – najčešće uzroke nedostatka seksualne želje.

Morning Glory – za oslobađanje od stereotipa naučenih od starijih. Za buđenje svesnosti i otpuštanje starih obrazaca. Otklanja i neredovne životne navike, dovodeći osobu u ravnotežu.

Iris – cvetna esencija koja pomaže  osobi da oplemeni svakodnevnicu, neguje lepo i uživa u tome, razvija i unosi strast i kreativnost u život.

Magnolija – cvetna esencija koja pomaže osobi da razvije unutrašnju lepotu a time i samopouzdanje. Razbuđuje, dovodi u fokus, otklanja osećaj zbunjenosti i izgubljenosti.

Fuchsia – je cvetna esencija za  osobe koje zbog blokirane energije  negiraju svoju seksualnost  i pretvaraju  je u druga psihosomatska osećanja.
Holly – cvetna esencija protiv zavisti, ljubomore,  za energiju blokiranu ovim osećanjima.

Queen Anne’s Lace – cvetna esencija koja pomaže integrisanju fizičke i seksualne strane ličnosti. Pomaže osobi da dobije duhovni  uvid  u svoju seksulnost.

 

Share