Lego i Airbnb nude spavanje u Lego kući

Kompanija Lego nudi zainteresovanima mogućnost da prespavaju u Lego kući u Danskoj.

Danska kompanija se udružila sa servisom Airbnb, koji posreduje u iznajmljivanju stanova, da omogući porodici da prespava u svojoj novoj atrakciji zgradi od 12.000 kvadratnih metara ispunjenoj s 25 miliona raznobojnih plastičnih kockica.

U sobi za roditelje nalazi se Lego mačka, papuče, lonče za kafu i novine, sve napravljeno od kockica. U dečjoj sobi su Lego medvedić i knjiga s pričama. Iznad dečjeg kreveta je šest metara visok vodopad od Lego kockica, dok je dole bazen ispunjen kockicama. Dizajn menadžer u Legu Džejmi Berard je rekao da obično pravi proizvode koji se mogu kupovati u prodavnici, ali da je ovo bio „predivan izazov”.

„Uraditi nešto kao ovaj preterani vodopad ili napraviti spavaću sobu od nečega što zapravo nije prostor za život je predivno iskustvo”, rekao je Berard.

Zainteresovani za spavanje u Lego kući moraju se prijaviti i opisati šta bi napravili ako bi imali beskonačno mnogo Lego kockica. Pobednik će u okviru boravka u Lego kući imati šansu da napravi svoju zamisao pod nadzorom stručknjaka.

Lego kuća je otvorena krajem septembra posle četiri godina pravljenja. Atrakcija se nalazi u Bilundu, malom danskom gradu gde je sedište kompanije Lego. U centru građevine je 15 metara visoko drvo od Lego kockica, nazvano „Drvo kreativnosti” za čiju izradu je utrošeno 24.000 radnih sati. Napravljeno od šest miliona kockica, drvo prati postepenu evoluciju Legovih kreacija.

Konkurs će trajati do sredine novembra. Pobednikova porodica će posetiti Lego kuću 24. novembra. Ovo nije prvi Airbnb-ijev konkurs za spavanje u nekom posebnom mestu prošle godine je pozvao zainteresovane da spavaju pored bazena s ajkulama u pariskom akvarijumu, kao i u Drakulinom zamku u Rumuniji.

Share