Kreativne majstorije sa washi trakama

Sve češće na društvenim mrežama možemo videti odlične uradi sam projekte u kojima se koriste Washi trake. Da li ste se ikada pitala šta su uopšte one i zbog čega ih ljudi toliko vole?

Washi trake potiču iz Japana, podsećaju na obične samolepljive trake, ali za razliku od njih, ove trake dolaze sa različitim paternima i dezenima koji svaki projekat mogu da učine zabavnim. Takođe, postoje i različite širine ovih traka tako da mogu da se koriste u različitim situacijama.Ove trake se obično prave od prirodnih vlakana kao što su bambus ili konoplja, ali se češće prave od kore drveća koja potiču iz Japana, kao što su dud i gampi drvo.

washi

Washi trake su jake gotovo koliko i samolepljive, ali se lako mogu skinuti sa predmeta na koje su zalepljene. Predstavljamo vam nekoliko ideja kako se možete igrati njima, a u isto vreme i napraviti nešto zanimljivo što će osvežiti vaš dom.

Obnovite svoje varjače

Ako su vam dosadile varjače koje svakodnevno koristite u kuhinji, ukrasite ih Washi trakama. Potrebno vam je samo nekoliko ovih traka u različitim dezenima i malo slobodnog vremena. Pustite mašti na volju i dekorišite ručke kako god vam se dopada.

varjace

 Ukrasite držače za olovke

Washi trake vam i ovde mogu pomoći. Lepite ih u raznim smerovima i oblicima koje želite i odmah ćete dobiti novi i lepši držač za olovke.

 drzac-za-olovke

Šarmantni prekidači

Navikli smo na jednostavne, plastične i bele prekidače za uključivanje svetla. Ali, od kako su nam Washi trake stigle, to ne mora biti tako. Ukrasite ih kako god želite, da se slažu sa dekoracijom u prostoriji ili da budu različite i da ih prijatelji zapamte.

 prekidac

Detalj na zidu

Najbolja stvar u vezi Washi traka je, pored toga što su šarene i vesele, što se veoma lako mogu skinuti bez straha da se deo na kome su bile zalepljene ošteti. Zbog toga ih lako možete lepiti po zidu i skinuti kada vam dosade. Na fotografiji je samo jedan primer, a mogućnosti su velike.

detalj-na-zidu-01 detalj-na-zidu

Magneti za frižider

Sa Washi trakama lako možete napraviti svoje magnete za frižider. Samo zalepite trake preko magneta i imaćete novi magnet u bojama baš kakve vam se sviđaju.

 magneti-za-frizider

Moderni ramovi za fotografije

Ukoliko imate puno fotografija koje planirate da zakačite na zid, sigurno će vam biti potrebno da izdvojite dosta novca za kupovinu ramova. Washi trake su jeftinija i jednostavnija varijanta.

 ram-za-slike-02 ram-za-slike-01

Nov sto u duginim bojama

Za ovaj projekat će vam trebati vremena i strpljenja, ali će se na kraju isplatiti i potpuno  promeniti izgled vašeg trpezarijskog ili radnog stola. Ako želite da izgleda kao na fotografiji, trebaće vam više dezena Washi traka koje ćete lepiti ravno, od jednog do drugogo kraja stola. Budite strpljivi, a krajni rezultat će vas sigurno oduševiti.

novi-sto-02 novi-sto-01

Ako smo uspeli da vam probudimo maštu i želite da se oprobate u radu sa Washi trakama, a još ste i raspoloženi za kupovinu preko interneta, odlična adresa za to je www.etsy.com. Ako ipak ne želite da imate posla sa naručivanjem iz inostranstva, ove super trake možete pronaći i kod nas i to u prodavnici hobi materijala i dekorativnih sitnica – Srećno Dugmence. Kakve sve Washi trake možete naručiti od njih, možete pogledati na njihovoj stranici.

Share