Konceptualni fotograf iz Maroka Achraf Baznani

Pre nekoliko dana stigao mi je mejl od talentovanog marokanskog fotografa, sa željom da svoj rad podeli sa čitaocima Plezir magazina.

Achraf Baznani je marokanski konceptualni fotograf i filmadžija, čiji nadrealni radovi otvaraju vrata imaginaciji i sopstvenoj interpretaciji. Kao i svaki konceptualni fotograf on se trudi da donese poruku posmatraču bilo da poruka ima socijalni, politički, kulturni ili emocionalni kontekst.

Achraf za svoj rad inspiraciju pronalazi u svom životu, ljudima koji ga okružuju i trenucima koji čine naš život sadržajnijim.

U svom radu koristi Photoshop CS4 i Lightroom 4. Lightroom  koristi kako bi korektovao i izmenio kolorit, a onda pristupa najvažnijem delu u ovoj obradi, a to je to Photoshop retuširanje. Kako bi savladao i usavršio ove veštine, Achraf je provodio sate ispred monitora gledajući i učeći uz tutorijale dostupne na internetu.

Baznani je svoj talenat otkrio slučajno. Ovaj samouki umetnik i fotograf bez formalnog fotografskog obrazovanja, živi i radi u Maroku.

Za više informacija obavezno posetite njegov sajt ili Facebook stranicu.

Capturing-reality-sajt

Into-the-abyss-sajt Feeling-sajt Coffee-cup-sajt The-kid-inside-of-me-sajt The-real-me-sajt the-illusionist-sajt

Share