Knjiga na poklon: Sabrana dela El Džej Fikrija Gabrijele Zevin

Ukratko o knjizi

Bajkovita i zabavna priča, nimalo sentimentalna, optimistična kad je reč o knjigama i knjižarama i knjigoljupcima. Podseća nas upravo na to zašto čitamo i zašto volimo da čitamo.

Bestseler broj 1 New York Timesa.

U svom omažu knjižarama Gabrijela Zevin savršeno opisuje radost povezivanja ljudi i knjige, predstavlja nam interesantne likove, knjižarski posao, kritike nekih klasičnih dela, duhovito opisuje klubove čitalaca i promocije knjiga…

Sadržaj

Izbledeli natpis iznad trema viktorijanske kuće u kojoj je smešteno Ostrvo knjiga. Na natpisu piše:

NIJEDAN ČOVEK NIJE OSTRVO;

SVAKA KNJIGA JE JEDAN SVET.

Ej Džej Fikri upravo će otkriti šta to znači.

Ej Džej Fikri je vlasnik oronule knjižare i antikvarnice Ostrvo knjiga. Nedavno mu je preminula žena. Ukrali su mu omiljeni primerak prvog izdanja Kolridževog Tamerlana. Život mu se raspada. Amelija takođe trguje knjigama. Ima veliko srce i dosadan život. Maju je neko ostavio u Fikrijevoj knjižari. Ona je beba. Uz nju je ostavljena samo poruka.

Šta se to dogodilo u knjižari što je zauvek promenilo sudbine ovo troje naizgled običnih, ali izuzetnih likova? Ovo je priča o tome kako neočekivana ljubav može da vas spase i vrati u život, smeštena u svetu koji nećete želeti da napustite, sa junacima koje ćete odmah zavoleti.

Sabrana dela Ej Dzej Fikrija

Drugi o knjizi

„U ovom romanu ima humora, romanse, malo napetosti, ali najviše ljubavi – ljubavi prema knjigama i knjigoljupcima, i, uistinu, prema čitavom čovečanstvu u svoj njegovoj nesavršenoj veličanstvenosti.“ Ejovin Ajvi, autorka knjige Snežno dete

„Duhovito i zabavno, ali uvek verno životu. Ljubavna priča u koju će se zaljubiti ljubitelji knjiga i oni koji traže ljubav.“ Kirkus Reviews

Sabrana dela Ej Džej Fikrija podsećaju nas na ono što sve nas spasava od usamljenosti i izolacije u životu – saosećanje, sposobnost da volimo i budemo voljeni, spremnost da brinemo i da drugi brinu o nama.“

Gart Stajn, autor knjige Umetnost vožnje po kiši

O autorki

Gabrijela Zevin je objavila 7 romana za odrasle i omladinu, uključujući i knjigu Drugde koja je dospela na spisak dečjih knjiga koje čitaocima preporučuje Američka bibliotečka asocijacija. Njeni romani su prevedeni na više od 20 jezika. Za film Razgovori s drugim ženama napisala je scenario za koji je nominovan za nagradu Nezavisni duh. Takođe piše za Književni dodatak Njujork tajmsa i emisiju Nacionalnog javnog radija Kad se sve uzme u obzir. Živi u Los Anđelesu.

Nagradna igra

Kako biste učestvovali u našoj nagradnoj igri i osvojili knjigu Sabrana dela El Džej Fikrija Gabrijele potrebno je da ostavite komentar sa vašim imenom i mejl adresom, zapratite ukoliko imate nalog  i šerujete ovu objavu potem društvene mreže po izboru. Igramo se 4 dana  (do 22 avgusta ). Pobednika će odlučiti sajt random.org. Srećno!

Update

Nagradna igra je zavrsena. Knjigu Sabrana dela El Džej Fikrija će dobiti čitateljka koji je ostavila komentar pod rednim brojem 8, Aleksandra Cvetković. Čestitamo!

Share