Izložba Mihaele Vujnović “Priđi bliže da ne vidiš ništa”

Izložba Mihaele Vujnović pod nazivom „Priđi bliže da ne vidiš ništa” biće otvorena u Galeriji Doma omladine Beograda, 6. septembra i trajaće do 18. septembra 2016. godine. Ova izložba obuhvata četiri serijalne celine nastale u periodu od 2014. do 2016. godine.

Pridji-blize-da-ne-vidis-nista

Komponovanjem ovih celina u prostoru postignuta je jedinstvena kompozicija sa kojom se pokušava ispitati, odrediti i proširiti granica prezentacije slika u izlagačkom prostoru. Slike velikog i malog formata, objekti u prostoru, kao i kompozicija od 450 monohromnih akvarela svojim svežim koloritom pozivaju da se priđe bliže i razotkrije slojevita priroda ove kompozicione postavke. Izložba Mihaele Vujnović predstavlja pregled autorkinog rada skorijeg vremenskog perioda, ali i zaokruženu celinu i priliku da se rad sagleda van ograničenog prostora ateljea.

Pridji-blize-da-ne-vidis-nista2

Mihaela Vujnović diplomirala je na Odseku za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Kao stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije završila je master studije na ENSAN-u u Francuskoj, dok 2015. godine završava i master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Pridji-blize-da-ne-vidis-nista3

U toku izložbe biće organizovan i propratni program koji će biti sačinjen od vođenja kroz izložbu, razgovora sa umetnikom kao i radionice za decu. Više informacija o ovim dešavanjima mogu se dobiti u Galeriji.

Share