Gledaćemo sinhronizovani film Velika avantura mačke Ru u bioskopima

Nastala pre skoro jednog veka iz pera francuskog pisca Ženevoa priča Velika avantura mačke Ru stiže 7. septembra u domaće bioskope.

Sinhronizovani film Velika avantura mačke Ru (A Cat’s Life) o živahnom gradskom mačetu koje odrasta na krovoima Pariza, a čiji se život potom odvija zajedno sa devojčicom i vlasnicom Klemens u srcu planinskog okruženja, naći će se na repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka, 7. septembra.

Film je snimljen prema motivima romana francuskog pisca Morisa Ženevoa (Maurice Genevoix) koji je poučnu i toplu priču o prijateljstvu jednog mačeta i jedne devojčice napisao pre skoro 100 godina. Sada, toliko vremena kasnije reditelj Gijom Mejdačevski, inače poznati filmski stvaralac sa dokumentarnim filmovima o divljim životinjama u svom opusu, od kojih i “Ailovo putovanje” iz 2018, oslikava staru priču Ženevoa ističuči da je film prilagođen savremenim generacijama.

“Hteo sam da predstavim mačku kakva jeste. Nekada slatka, nekada predator, sposobna da se igra sa svojim plenom, To je ipak životinja koja će uloviti pticu ujutru, a uveče će da prede na vašoj sofi,” zaključuje reditelj Mejdačevski.

Share