Filmske vikend preporuke

Nekoliko dana nakon dodele Oskara strasti su se napokon stišale pa je pravi trenutak da sa vama podelimo nekoliko filmova koji zaslužuju preporuku, a nisu iz opusa nominovanih niti ovenčanih zlatnom statuom. Ovog puta se nismo ograničili na samo jedan žanr, a umesto toga pripremili smo raznovrsne preporuke koje će, nadamo se, zadovoljiti vaša očekivanja.

The love witch 

Film ljubavna veštica je klasičan omaž filmskim šezdesetim godinama prošlog veka, što je verovatno i najveći kvalitet ovog ostvarenja. Čitav film obiluje izvrsnim scenografijama, prijatnim bojama i odevnim kombinacijama u kojima će uživati gledaoci oba pola. Priča se poigrava sa seksualnim tabuima, predrasudama i u stilu starih melodrama priča nesrećnu ljubavnu storiju prelepe veštice čiju ulogu tumači Samanta Robinson.

Filmske-vikend-preporuke3

Good bye Lenin 

Nakon spleta nesrećnih okolnosti jedna od glavnih junakinja doživljava peh zbog kojeg će neko vreme provesti u komi usled koje će “prespavati” ključne momente u novijoj istoriji Nemačke, odnosno podeljenog Berlina. Po buđenju iz kome na sinu čiju ulogu tumači Danijel Bril je da majku uveri kako se ništa nije promenilo u zemlji u kojoj se sve promenilo što će ga dovesti u niz komičnih situacija.

Filmske-vikend-preporuke2

20th century women

Ovo je lepa, topla priča o odrastanju sagledana iz vizure adolescenta koji je sedamdesetih odrastao uz tri snažne žene. Nežna, duhovita i prilično realistična priča govori o jednom vremenu, borbi za žensku emancipaciju i osvajanju seksualnih sloboda. Izvrsna glumačka postava predvođena izvanrednom Anet Bening neće izneveriti očekivanja ni najrobirljivijih gledalaca.

Filmske-vikend-preporuke

Share