Film o najvoljenijoj ženi na svetu

Romantična drama „Istorija ljubavi“, bazirana na istoimenom bestseleru američke spisateljice Nikol Kraus i donosi nam priču o istoriji jedne ljubavi koja traje više od pola veka, povezujući dva kontinenta i nekoliko sudbina, a čija tajna je zapisana u jednoj izgubljenoj knjizi.

Ova ljubavna priča prati život Lea, jevrejskog migranta iz Poljske, koji se nikad nije oporavio od gubitka njegove najveće ljubavi, Alme, koja je sa porodicom odbegla u SAD u vreme Drugog svetskog rata. Leo sada živi u Njujorku, gde upoznaje devojčicu koja mu pomaže da dođe u kontakt sa prošlošću, uz pomoć davno izgubljene knjige „Istorija ljubavi“.

„Istorija ljubavi“ je snimana na više lokacija, među kojima su Montreal, Njujork, Kluž i Bukurešt. Režiju za film potpisuje francuski reditelj rumunskog porekla Radu Mihaileanu, kome je ovo prvo ostvarenje na engleskom jeziku, a glavne uloge u filmu tumače Džema Arterton, Eliot Guld, Derek Džejkobi i Sofi Nelis.

Domaća publika će imati priliku da pogleda film „Istorija ljubavi“ od četvrtka, 14. septembra, u odabranim bioskopima širom Srbije.

Share