Festival NOA – stručno vođenje kroz izložbu „Savremeni narativ na papiru“

Jedna od glavnih misija festivala NOA je približavanje savremene umetnosti građanima. Iz tog razloga, istoričarka umetnosti Jelena Milosavljević održala je stručno vođenje kroz izložbu „Savremeni narativ na papiru“ koja je postavljena u dvorcu Eđšeg (Antona Čehova 4) u Novom Sadu.

Prema rečima Jelene Milosavljević, crtanje na papiru je baza likovne umetnosti, pa su, iz tog razloga, baš narativi na papiru odabrani kao tema ovogodišnjeg festivala. Predstavila je radove svih umetnika i izrazila zadovoljstvo što su se autorima iz Srbije pridružile kolege iz Poljske. Izložba će biti otvorena do 4. oktobra, kada će biti održano Crtanje uživo za studente (17 časova), a od 19 časova održaće se tribina i razgovori na temu „Savremeni narativ na papiru“ u kojoj će učešće uzeti profesori crtanja iz Novog Sada i Beograda.

Autori izložbe:
Ivana Milev, Kristina Pirković, Andrej Konopek, Veljko Valjarević, Jagoda Mićović, Đorđe LJ. Savić, Marija Branović, Branka Đurašković, Danka Dimitrijević, Marija Zdravković, Tijana Kojić, Marko Stajić, Anela Mujčić, Marija Tošković, Marija Zdravković, Vojislav Radovanović, Petar Mošić, Ivan Milenković, Jelena Vićentić, Nikola Radosavljević, Natalija Miladinović, Jelena Đurić, Vanja Ignjac, Dušan Perić, Damjan Kovačević, Danka Dimitrijević, Vladimir Lalić, Nemanja Okiljević, Petar Sibinović, Marija Milinković, Koštana Đurić, Zdravko Janković, Predrag Kovačić, Đerđi Ačaji, Gala Čaki, Sylwia Gorak, Kasia Tretyn-Zečević.


U toku festivala održavaju se likovne radionice za decu i odrasle, pod nazivom „Umetnost na papiru“. Na programu su od 29. septembra do 4. oktobra, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem imejl adrese radioniceudvorcu@gmail.com.

Share