Festival KROKODIL 2020 REMAKE/REMODEL

Dvanaesto izdanje književnog festivala KROKODIL održaće se u petak, subotu i nedelju, 28, 29 i 30. avgusta pod simboličnim nazivom Remake / Remodel.  S obzirom da već neko vreme, zbog pandemije virusa Covid-19, živimo u ambijentu takozvane „nove normalnosti” i svetu koji evidentno više nikada neće biti isti, veoma brzo nam je postalo jasno da su nam za tumačenje ove i ovakve stvarnosti potrebni novi, sveži narativi ali i novi, sveži glasovi koji te narative mogu da uverljivo interpretiraju. Zbog ovoga smo odlučili da preuzmemo naslov čuvene pesme Roxy Music iz 1972. godine  – Remake Remodel – ali i da ga osavremenimo te da mu damo potpuno novo, drugačije značenje. Stoga festival KROKODIL u svom dvanaestom izdanju s ponosom predstavlja vrhunsku selekciju od dvadesetak istaknutih regionalnih pesnikinja i proznih spisateljica, jer na lokalnoj i regionalnoj književnoj sceni upravo one već nekoliko godina donose te preko potrebne, pre svega senzibilitetske promene.

Kao i svake godine i tokom ovog izdanja festivala KROKODIL, na prelepom amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije smenjivaće se čitanja, sofa intervjui, online uključenja i video-projekcije.

U petak 28. avgusta od 20 sati, tokom prve večeri festivala predstaviće se autorke iz Srbije i regiona: Lana Bastašić, Lejla Kalamujić, Radmila Petrović, Adelina Teršani, Ana Vučković i Milica Vučković. Putem video linka uključiće se Maša Kolanović, Suzana Tratnik Olja Savičević Ivančević.

Druge večeri festivala, u subotu 29. avgusta od 20 sati predstaviće se Magdalena Blažević, Rumena Bužarovska, Jasna Dimitrijević, Senka Marić, Maša Seničić i Tanja Stupar Trifunović. Putem video linka uključiće se Luiza Buharova, Monika Herceg i Svetlana Slapšak.

Program će voditi Zoe Gudović i Zed Zeldić Zed.

Večernji program

28. i 29. avgust od 20 sati, amfiteatar ispred Muzeja Jugoslavije, Mihaila Mike Jankovića 6, Beograd.

Ulaz je besplatan. Ograničen je broj mesta i rezervacije obavezne.

Debatni program

29. i 30. avgust od 11 sati, Kafe Muzeja Jugoslavije.

Ulaz je besplatan. Ograničen je broj mesta i rezervacije obavezne.

LIVE prenos možete pratiti putem YouTube kanala i FB stranice @krokodilengagingwords kao i sajta

Share