Feng šui saveti za bolju komunikaciju u domu

Sigurno ste već više puta čuli da radom na energiji vašeg doma radite i na sebi. Prateći feng šui učenje, svaki deo prostora predstavlja deo tela (organ) i pripadajuću emociju, može se zaključiti da će stanje našeg doma i njegovih prostorija oslikati naše unutrašnje stanje i uspeh na određenim poljima u životu. U nastavku teksta govorimo o ključnim aspektima na koje treba obratiti pažnju kada je u pitanju feng šui uređenje doma.

Ulaz u dom

Po ovom učenju energija ulazi na ulazna vrata i veoma je bitno da se vrata otvaraju pod uglom od 90 stepeni. Vrata treba da budu u dobrom stanju i da se otvaraju glatko. Šarke koje ne rade treba popraviti. Dobro je kada se vrata otvaraju ka unutra jer je se na taj način simbolizuje ulaz bogatstva, sreće i svega dobrog u vaš stan. U blizini vrata ne bi trebao da bude nered i prilaz vratima treba da bude dobro osvetljen.

Centar doma

Centar kuće predstavlja srce doma. U samom centru vaše kuće ne bi trebalo da se nalaze prostorije poput kupatila i kuhinje ili stepenice. Ukoliko je ovo slučaj i kod vas, potrebno je postaviti odgovarajuće korekcije kako bi se negativni uticaj postavke ovih prostorija u centru doma smanjio na najmanju moguću meru. Po feng šui učenju, kuhinja u samom centru vaše nekretnine nosi negativnu simboliku. Veruje se da takav položaj može negativno uticati na slogu ukućana.

Izgled kuhinje može nagovestiti kakvo je zdravstveno i finansijsko stanje porodice. Veoma je bitno da kuhinja bude čista i uredna, jer je to mesto gde se stvara i čuva zdravlje, pa prljava i ne održavana kuhinja može doneti pregršt zdravstvenih problema. Kuhinju je potrebno detaljno očistiti jednom nedeljno. Kada je reč o odabiru boja, nije preporučljivo bojiti kuhinju u crvenu boju, idealni su bež tonovi. Ukoliko je moguće, razdvojte sudoperu i šporet. Kuhinja treba da bude svetla i uredna. Neka vaši sudovi uvek budu oprani, rerna čista, a frižider uredan i čist.

Dnevna soba

Ovo je prostorija u kojoj se provodi najviše vremena i po njenom izgledu i poziciji u odnosu na ulazna vrata može se zaključiti koliko se članovi porodice druže. Ukoliko je dnevni boravak preko puta ulaza među članovima porodice postojaće veća bliskost i imaće bogatiji društveni život. Kada je u pitanju uređenje dnevne sobe najbitniji element je kako će se pozicionirati najveći komad nameštaja na kome se sedi. On treba da ima zid iza sebe i pogled ka ulaznom delu ove prostorije. Ukoliko želite da podstaknete prosperitet možete postaviti kristalni luster u dnevnom boravku.

Spavaća soba

Kako je spavaća soba mesto gde se provodi trećina života veoma je važno da ona bude u mirnom mestu doma. Ona je mesto za odmor i obnovu aure i njenom uređenju je potrebno posvetiti posebnu pažnju. Kada je u pitanju krevet za spavanje, on treba da ima uzglavlje koje će se nasloniti na najveći zid sobe. Trebalo bi obratiti pažnju da krevet na kome spavamo ne bude do zida u kome je kuhinja ili kupatilo. Metalni i okrugli kreveti nisu dobar izbor prema ovom kineskom učenju. U spavaćoj sobi treba da preovlađuju neutralne i svedene boje dok cvetni dezen nije preporučljiv u ovoj prostoriji. Takođe, ispod kreveta se može postaviti podna asura.

Kupatilo

Kupatilo je mesto gde se naša aura obnavlja i čisti i na bilo kom mestu u domu da se nalazi, ono će imati određeni negativni efekat na taj aspekt života. Zato je potrebno znati na kojoj strani sveta je ova prostorija kako biste pomoću odgovarajućih feng šui „lekova“ ublažili negativne aspekte. Kupatilo predstavlja naš urinarni deo, bešiku i bubrege i za njega, kao i za kuhinju važi da treba da bude čisto i uredno, jer će u suprotnom da podržava naše zdravstvene probleme. Ukoliko se kupatilo nalazi prekoputa ulaznih vrata to energetski utiče na gubitak finansija i preporuka je da se u tom slučaju stave rese ili foto tapet na vrata.

Poznavanje osnovnih feng šui pravila može vam pomoći da pokrenete stagniranu energiju i aktivirate pozitivne, a ublažite negativne aspekte uticaja određenih delova vaše nekretnine. Promenom energije u domu menjate i život u domu, a ovo učenje nas edukuje kako da na odgovarajući način komunicirate sa svojim domom.

Share