Drvena buba rad jednog bračnog para iz BiH hit u celom svetu

buba2

Momir Bojić je od detinjstva voleo da pravi različite predmete od drveta. Međutim, nikad se nije bavio stolarstvom profesionalno. Pre nekoliko godina kupio je polovnu Bubu i odlučio da pokuša da je u potpunosti obloži drvatom. Njegova okolina u prvom trenutku nije najbolje razumela ideju. Automehaničar je mislio da namerava da postavlja velike komade drveta.

Međutim, Momir je nakon što je testirao svoju ideju i potvrdio da je izvodljiva, prionuo na posao. Svakodnevno je sekao male komade koje bi kasnije poput slagalice uklapao. U ovom beskrajnom poslu prvo mu je društvo pravila supruga Nada koja je najpre ceo postupak posmatrala, a onda je i ona uzela učešće i počela da mu svakodnevno pomaže.

Momir i Nada su za pokrivanje bube iz 1975. upotrebili 20 000 delića od hrastovine kako bi buba imala drveni izgled. Za ovaj posao im je bilo potrebno više od dve godine. Interesantno je da su svi delovi obloženi drvetom, pa su tako i radio, volan i tabla takođe od drveta. Za sve ove delove je bilo potrebno više od 20 posebnih tipova obrade svakog komadića.

Osim što oduševljava svojim izgledom, auto je potpuno funkcionalan i učstvuje u saobraćaju.

Momir u njegova buba su učestvovali na mnogim izložbama, a o njemu i njegovom radu i dalje pišu brojni mediji iz regiona i inostranstva.

Dobija svakodnevno ponude da auto proda, a najviša suma koju su mu nudili je bila 35 000 evra, koju je odbio jer tvrdi auto nije na prodaju.

buba3

buba4 buba5 buba6 DSC009161024x768

Share