DEVOJČICA IZ SRBIJE MEĐU NAJBOLJIMA NA UMETNIČKOM KONKURSU U JAPANU

Lana Miletić, desetogodišnja devojčica iz Beograda, dobitnica je likovne nagrade na svetskom dečjem konkursu, 19. Kanagawa Biennal World Chidren*s Art Exhibition u Japanu. O kakvom je uspehu reč govori podatak da je Lanin crtež izabran medju 25,000 radova iz 87 zemalja sveta!

Likovni rad pod imenom „Podvodni svet“, rađen u kombinovanoj tehnici tuš-tempera, biće izlagan širom Japana sve do marta 2018. Sa još devetnaest radova ova izložba promovisaće internacionalnu razmenu i globalno razumevanje kroz dečje crteže.

DEVOJCICA-IZ-SRBIJE-MEDJU-NAJBOLJIMA-NA-UMETNICKOM-KONKURSU-U-JAPANU

Domaćini Bijenala u Kanagavi, prepoznali su u ovoj devojčici mladog umetnika čije snove i kreativnost treba podsticati i negovati. Talentovana Lana je već sada mnogo učinila da se bolje razumeju i približe različite kulture širom sveta. Do sada je učestvovala na konkursima u Meksiku, Poljskoj, Kini a u zemlji je imala četiri izložbe sa svojim vršnjacima, malim slikarima. Pored likovne umetnosti Lana se bavi baletom i hip-hopom, pohađa škole jahanja i plivanja, predano uči engleski, objavljuje pesme a voli i šah.

Share