BORDERLINE – Sonja Žugić

U ponedeljak nas očekuje otvaranje izložbe umetničkih fotografija Borderline, Sonje ŽugićIzložba umetničkih fotografija nastalih u prethodne tri godine, biće otvorena u ponedeljak 10. novembra 2014. u 20h u galeriji Suluj, Terazije 26/2.

Borderline01

Na fotografijama egzistiraju minimalistički prizori ljudskog odsustva bez potrebe za prostornim i vremenskim pripadanjem.

Borderline03

Autorka istražuje otiske civilizacije uz ivicu beskraja, pogranična područja i smisao postojanja granice, postojanje i iščezavanje u neumitnom toku vremena, međuprostor budnosti i sna.

Borderline05

Borderline02 Borderline04

Žugić Sonja je rođena 1977. godine u Beogradu. Diplomirala je  na odseku Filmska i TV kamera Akademije Umetnosti u Beogradu u klasi profesora Radoslava Vladića. Doktorirala je na odseku za Scenski dizajn Interdisciplinarnih poslediplomskih studija Univerziteta umetnosti u Beogradu. Samostalno izlaže u Galeriji Stara kapetanija u Zemunu 2008. sa izložbom Inconstance – serija fotografija tela u pokretu /plesu, U Galeriji Singidunum u Beogradu 2009. sa serijom pejzaža u crno beloj tehnici, Galeriji Progres 2011. sa serijom pejzaža Ritam beskraja, Galeriji Ozon 2012. na izložbi fotografija Bitef plesne kompanije, Maloj galeriji Ulupudsa 2014. sa serijom pejzaža Graničnik. Dobitnica je nagrade na velikoj majskoj izlozbi Ulupudsa 2012. FIAP zlatne plakete na međunarodnom trijenalu fotografija u pozorišnoj umetnosti na Sterijinom pozorju 2014. Samostalni je umetnik i član ULUPUDS-a, sekcije umetnička fotografija od 2008. godine.

Izložbu možete pogledati od 10. do 22. novembra 2014. 

Share