Bojenje kože u jarke boje je novi trend u Japanu

Upoznajte se sa novim trendom koji dolazi iz dalekog Japana. Reč ishoku-hada vam u ovom momentu verovatno ništa ne znači, ali čim vidite sliku i čujete prevod, biće vam jasno o čemu govorimo. Ako ste pritom i strastveni ljubitelj japanskih video igara, anima i manga stripova, sada već oduševljeno klimate glavom. Bukvalni prevod pomenute reči bi bio unikatna ili nezaboravna koža.

Na ideju da i u svakodnevnom životu pokuša da liči na omiljene likove iz anima i manga video igara, stripova i filmova došla je japanska umetnica, model i DJ Miyako čija pojava uspeva da iznenadi i Japance navikle na originalan i neobičan način oblačenja mladih japanki, po kojima je japanska ulična moda svetski poznata.

Kako Miyako kaže, ovo je njen način da izrazi kreativnost i unese malo magije u svakodnevni život. Da njena zamisao ispoljavanja kreativnosti nije ostala izolovan slučaj svedoči formiranje skupine „Isshoku Hada Girls“, koje svojom pojavom (svaka od 5 devojaka je ofarbana u drugu boju), privlače pažnju radoznalaca iz čitavog sveta. Za potpuni izgled „Isshoku Hada” potrebno je dosta mašte, hrabrosti, omiljena boja u velikim količinama, raznobojne perike, kontaktna sočiva i naravno odeća da isprati čitav stil.

Naš predlog svim „originalnim” sledbenicama vodećih svetskih modnih i instagram trendova predlažemo da požure do prve obližnje knjižare kako bi nabavile krede u boji i da krenu sa pripremom odgovarajućeg aksesoara, a jednoroge sada već možete da zaključate u ormar.

Share