Besplatni časovi modnog dizajna

Centar za edukaciju i razvoj umetnosti Artistikum najavljuje predavanja kojima mladi do 19 godina mogu besplatno prisustvovati.

Organizatori programa objašnjavaju zašto je dobro da se deca i mladi pravilno edukuju i usmere da se bave umetnošću.

Besplatni casovi modnog dizajna

Program modnog dizajna, kao jedna od oblasti umetnosti, kod dece razvija kreativnost, autentičnost i sposobnost samostalnog izražavanja. Kroz rad na časovima decu upoznajemo sa istorijom kostima kako bi im se približila upotrebna vrednost odeće, a tek onda estetska vrednost iste u savremenom dobu. Na taj način ih učimo da drugačije posmatraju odeću, kako bi i sami kasnije bili u stanju da osmisle unikatne odevne predmete, novu formu i oblik već standardnih odevnih predmeta.

Pomenuti besplatan program je prilagođen mladima uzrasta od 6 do 19. godina. Tokom avgusta biće organizovana tri besplatna časa u trajanju od sat ipo za termine 16. 23. i 30. avgusta (18-19:30).

Sa polaznicima će raditi Gorica Roksandić (inž. dizajna tekstila i odeće. Diplomirala je 1996. godine na Visokoj Tekstilnoj Strukovnoj školi za dizajn, tehnologiju i menadžment – DTM, odsek dizajn tekstila i odeće, kao student generacije).

Besplatni casovi modnog dizajna2

Gorica je od 1997. do 1999. radila u Modnom salonu MA gde je stekla veliko iskustvo sarađujući sa najeminentnijim kostimografima pozorišta i filma. Samostalni rad započinje već od 1999. godine u svom modnom ateljeu, gde kreira i izrađuje unikatnu garderobu. Kao kostimograf kreirala je kostime za mnoge dečije predstave. Rad sa decom je za nju vrlo inspirativan, te 2014. godine osniva Školu modnog dizajna MODA ART, sa idejom da kod dece razvije kreativnost, individualnost i ljubav prema unikatnom radu, u čemu je postigla izuzetne rezultate.

Više informacija o besplatnim časovima kao i o septembarskom upisu možete saznati na sajtu.

Share