Bend NAKED ima novi album Srećna tuga i spot za pesmu Belmondo

Beogradski sastav NAKED objavio je peti studijski album pod nazivom “Srećna tuga”. Album je objavljen 11. marta za mađarsku kuću NarRator Records, koja godinama unazad svesrdno podržava ovaj bend. Pored albuma, Naked je najavio i drugi singl ”Belmondo” za koji su snimili spot.

Nakon spota za numeru “Pada mrak”, koji je izašao 5. oktobra, “Belmondo” je drugi spot vezan za album “Srećna tuga”. Muzika sa albuma privlači ogromnu pažnju šire i stručne javnosti, emituje se u programima radio stanica širom sveta, dobija recenzije u onlajn i štampanim medijima. Album “Srećna tuga” se našao i na TOP 10 listi po izboru panelista Balkan World Music Chart-a za prvi kvartal 2022. godine.

”Novi spot, urađen za numeru koja otvara naš album, mali je omaž našem heroju iz dečačkih dana, Žan-Polu Belmondu” – kažu članovi benda – ”Video je sniman u cirkuskom šatoru i prati glavnog aktera, koji prolazi kroz iskušenja. Poruka priče jeste da čovek nikada ne treba da odustane od onoga što je njemu važno. Takođe, u šaljivom tonu, postavlja se pitanje da li je život cirkus ili je cirkus život.”

Sastav Naked je osnovan 2006. u Beogradu. Odmah je privukao pažnju lokalne publike i izdvojio se na muzičkoj sceni Srbije, zahvaljujući slojevitom i energičnom muzičkom izrazu, prijemčivim, istovremeno intrigantnim autorskim kompozicijama, te kompaktnom, uigranom svirkom. Dodatak pomenutom predstavljaju ubedljivi scenski nastupi i imidž članova grupe. Stil benda je složen, neusiljen, sliven. Elementi balkanskih tradicija, sa primesom mediteranskih, afričkih i istočnoevropskih tradicija, u sinergiji sa osobenostima džez, fank, rok, fri muzike i puno improvizacije – sve to zajedno stvara prepoznatljivi ”Naked zvuk”. Taj zvuk u sebi nosi puno emotivnih naslaga – bunt, melanholiju, radost… Svojevrsna srećna tuga, kao opšte stanje muzičke poetike grupe, naročito je otelotvorena na istoimenom petom albumu, koji je nedavno ugledao svetlost dana.

Spot za pesmu Belmondo pogledajte u nastavku.

Share